Čtvrtek, 28. března 2024

Informace z veletrhu Hannover Messe 2012 v Německu

Ve dnech od 23. do 27. dubna 2012 se v Hannoveru uskutečnil mezinárodní strojírenský veletrh Hannover Messe 2012. Hlavním tématem letošního ročníku veletrhu byla greentelligence, tedy vše co souvisí s udržitelným rozvojem, ekologií, obnovitelnými zdroji apod. Akci navštívilo zhruba 195 000 návštěvníků, čímž se návštěvnost opět přiblížila předkrizovému rekordnímu ročníku 2008.
Informace z veletrhu Hannover Messe 2012 v Německu

Každý pátý návštěvník byl šéf či majitel firmy. Podíl odborných návštěvníků dosáhl 95 %. Na veletrhu se představilo celkem 5 000 firem z 69 zemí světa. Veletrh byl rozdělen do 8 sekcí: Industrial Automation (průmyslová automatizace - 1 040 vystavovatelů), Energy (energetika - 1 100 vystavovatelů), MobiliTec (hybridní a elektrické pohony, alternativní technologie mobility apod. - 140 vystavovatelů), Digital Factory (digitální technologie, řídící jednotky apod. - 200 vystavovatelů), Industrial Supply (strojírenské dodávky - 1 600 vystavovatelů), CoilTechnica (výroba cívek, elektromotorů, generátorů apod. - 100 vystavovatelů), IndustrialGreenTec (průmyslové ekologické technologie - 120 vystavovatelů), Research & Technology (vývoj a výzkum, rozvoj nových technologií - 400 vystavovatelů). Hlavní partnerskou zemí byla Čína.

Českou republiku reprezentovalo 56 firem. Účast velké části těchto firem byla podpořena agenturou CzechTrade a Hospodářskou komorou ČR v rámci projektu "Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí v období 2009-2012". Podpořena tak byla účast 45 českých firem, z toho 25 firem vystavovalo na společném českém stánku, atraktivně umístěném v hale 3 u jednoho z hlavních vchodů na výstaviště. Zhruba polovinu zúčastněných českých firem osobně navštívil DEK ZÚ Berlín během své jednodenní návštěvy Hannoveru.

Pozitivní bylo všeobecné hodnocení opětovné nastartování konjunktury ve strojírenském průmyslu. Účast jak firem, tak i návštěvníků naznačovala překonání krize v roce 2010 a 2011, zhruba 600 vystavovatelů potvrdilo již nyní svou účast i v roce následujícím.

Veletrh Hannover Messe 2013 bude zahájen dne 8. dubna a potrvá do 12. dubna 2013.

ZDROJ: Zastupitelský úřade České republiky v Berlíně (Německo).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů