Pátek, 19. dubna 2024

Blíží se uzávěrka soutěže Designem proti pokusům na zvířatech

Blíží se uzávěrka soutěže Designem proti pokusům na zvířatech

Již jen týden mají studenti možnost zapojit se prostřednictvím svého umění do ochrany zvířat. Na čtvrtek 31. května 2012 totiž připadá uzávěrka studentské soutěže Designem proti pokusům na zvířatech.

"Úkolem soutěže je vytvořit kreativní a přesvědčivý návrh na tričko upozorňující na fakt, že pokusy na zvířatech jsou kruté a zbytečné a že již dnes k pokusům na zvířatech existuje mnoho alternativních metod," říká Barbora Večlová ze Svobody zvířat, koordinátorka soutěže. Návrh se může vztahovat obecně k pokusům na zvířatech nebo ke konkrétní oblasti pokusů na zvířatech (např. testování kosmetiky, pokusy na zvířatech ve výuce, testování botoxu, alternativní metody atd.). Může například vyzývat k nákupu kosmetiky netestované na zvířatech apod. "Ročně je v laboratořích celého světa použito okolo 115 milionů zvířat. Pokusy způsobují nejen utrpení zvířatům, ale mohou být také nebezpečné pro lidi, neboť každý druh je jiný a může na stejnou látku reagovat naprosto odlišně," upozorňuje Večlová.

Nejlepší návrh chce Svoboda zvířat použít na tvorbu triček v rámci kampaně Za nahrazení pokusů na zvířatech. "Trička budeme prodávat v našem E-shopu a na různých akcích. Vítěz také dostan! e peněžitou výhru ve výši 3 000 Kč," doplňuje Večlová.

Soutěž je určena studentům středních a vysokých škol starších 16 let a účast v ní je zcela zdarma. Návrhy na CD se posílají poštou na adresu pražské Svobody zvířat (Bořivojova 108, 130 00 Praha 3).

Více informací o soutěži najdete na pokusynazviratech.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů