Pátek, 29. března 2024

Ve Vsetíně uvízl muž v kontejneru, byl přidušený, skončil na ARO

Ve Vsetíně uvízl muž v kontejneru, byl přidušený, skončil na ARO

Šestačtyřicetiletý muž uvízl dnes odpoledne ve Vsetíně v kontejneru na elektroodpad. V nádobě byl zaklíněný tak nešťastně, že jej museli vyprostit hasiči, řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Muž zřejmě v kontejneru uvízl horní polovinou těla, byl přidušený a selhávaly mu základní životní funkce. Záchranná služba jej ve vážném stavu převezla na anesteziologicko-resuscitační oddělení vsetínské nemocnice, řekl ČTK mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Podobný případ řešili hasiči v sobotu odpoledne v Otrokovicích na Zlínsku, kdy také vyprošťovali ženu z kovového kontejneru na elektroodpad. Naštěstí nebyla nijak vážně zraněná, utrpěla jen oděrky. Žena propadla do vnitřní části nádoby otvorem s posuvným krytem, ani s pomocí další osoby z něj pak nedokázala vylézt. Hasiči museli nádobu nadzvednout jeřábem, otevřít dno a ženu vytáhnout, šlo o jejich první zásah v souvislosti s takovým typem odpadového kontejneru.

Stejné případy se staly letos v březnu v Praze a v Jihlavě, kde uvíznul v kontejneru na elektrošrot patnáctiletý chlapec. Prý si chtěl prodejem starých přístrojů přivydělat. Vyprostit se ho podařilo až pomocí auta se zařízením na vyprazdňování kontejnerů. Hoch vyvázl bez zranění. V Praze se ve stejném typu kontejneru zasekla šestatřicetiletá ukrajinsky hovořící žena, vyprostili jí hasiči.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů