Čtvrtek, 28. března 2024

Přírodovědná soutěž o NP Šumava jde do finále

Přírodovědná soutěž o NP Šumava jde do finále

Národní park Šumava ve školních lavicích - tak se nazývá přírodovědná soutěž, kterou pro děti ze základních škol Jihočeského a Plzeňského kraje uspořádala Střediska environmentální výchovy (SEV) Správy NP a CHKO Šumava. První kolo soutěže se uskutečnilo v loňském roce, druhé pak v květnu tohoto roku a v sobotu 9. června se soutěžící dozví, kdo z nich byl nejlepší.

Celkem 163 dětí ze 23 základních škol z Jihočeského a Plzeňského kraje se zúčastnilo druhého kola přírodovědné soutěže "Národní park ve školních lavicích", která se konala v rámci projektu Zkvalitnění a zefektivnění environmentální výchovy ve Střediscích environmentální výchovy.

"Soutěž byla určena pro děti z 2. až 5. tříd základních škol a tyto děti byly dle věku rozděleny do čtyř soutěžních kategorií. Nejlepších výsledků dosáhly v I. kategorii - ZŠ T.G.M. Vimperk, ZŠ Lenora, ZŠ Lerchova Sušice, ZŠ Zlatá Stezka Prachatice a ZŠ Horní Planá. Ve II. kategorii - ZŠ Zlatá Stezka Prachatice, ZŠ Šafránkova Nažlovské Hory, ZŠ Horní Vltavice a ZŠ Volary.Ve III. kategorii - ZŠ Smetanova Vimperk, ZŠ Horní Planá, ZŠ Volary a ZŠ Stožec a ve IV. kategorii - ZŠ T.G.M. Vimperk, ZŠ Kašperské Hory a ZŠ Hartmanice," upřesnila Martina Kučerová, metodička pro SEV Správy NP a CHKO Šumava.

V sobotu 9. června se od 9.00 hodin uskuteční v Informačním středisku a Středisku environmentální výchovy vyhodnocení celé soutěže, kdy pět nejlepších žáků z každé kategorie obdrží díky podpoře Státního fondu životního prostředí hodnotné ceny. "Společnou cenou pro všechny výherce bude cesta do Národního parku Bavorský les, na kterou se vydáme hned po vyhlášení výsledků," upřesnila Martina Kučerová.

Jana Zvettlerová Ve Vimperku 6. 6. 2012 Ve Vimperku 2.3. 2012
referentka SEV - editorka didaktických materiálů
Správa NP a CHKO Šumava
1. máje 260
385 01 VIMPERK
tel.: +420 388 450 229
mobil: +420 731 530 291
e-mail: jana.zvettlerova@npsumava.cz
www.npsumava.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů