Čtvrtek, 25. dubna 2024

Cassiopeia slaví patnáct let výukových programů

Cassiopeia slaví patnáct let výukových programů

Českobudějovická nezisková organizace Cassiopeia letos slaví patnáct let realizace výukových programů. Během této etapy se postupně vyvinula v největší jihočeskou neziskovou organizaci v oblasti environmentální a multikulturní výchovy. Jen za loňský rok prošlo výukovými programy centra 11 tisíc dětí, za celou dobu její existence je to více než 80 tisíc dětí. V loňském roce Cassiopeia otevřela novou pobočku ve Strakonicích, jež nabízí výukové programy v regionu Strakonicko a Písecko.

"Klademe důraz na osobnostní rozvoj dětí, přímý kontakt s přírodou na terénních výukových programech a nově tento zážitek nabízíme i dětem se zdravotním postižením," říká ředitel organizace Petr Kurz.

Patnáctileté oslavy vyvrcholí ve čtvrtek 21. června celodenní osvětovou akcí Doma na sídlišti, která je určena široké veřejnosti nejen z řad obyvatel sídliště Vltava. Cílem je prohloubit zájem o ochranu životního prostředí a seznámit obyvatele s aktivitami centra. Kromě vzdělávacích aktivit jsou připraveny hry pro děti, kulturní program s kapelami, ochutnávka zdravých pokrmů a další lákadla. Zaměstnanci zájemce provedou prostory centra, podrobně informují o jeho aktivitách a představí jim unikátní přírodní zahradu.


Petr Kurz
ředitel organizace

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů