Středa, 24. dubna 2024

AREVA obdržela finance na inovativní projekt využívající biomasu

AREVA obdržela finance na inovativní projekt využívající biomasu

KIC InnoEnergy udělil letos společnosti AREVA finance na rozvoj inovativního bioenergetického projektu.

AREVA pracuje na projektu modulární a kompaktní elektrárny, který je zaměřený na využití obnovitelných zdrojů malého rozsahu. Hlavním cílem je podpořit stagnující potenciál těchto zdrojů v Evropě, jižní Asii a Latinské Americe. Perspektiva společnosti AREVA v sobě kombinuje inovativní řešení a optimalizuje náklady u elektráren malého rozsahu, které jsou s takovým řešením spojeny. Koncept zahrnující využití biomasy má za cíl zlepšit netradiční technologie z hlediska přijetí více druhů paliva a vyšší dostupnosti.

Mezi partnery, kteří se přidali ke společnosti AREVA, patří SITA, lídr v oblasti průmyslového odpadu a jeho obnovy, dále rozvojová centra jako francouzská CEA, ale i německý Technologický institut v Karlsruhe.

Bioenergie bude hrát klíčovou roli při obnově tepelné a energetické produkce a stane se její neodmyslitelnou součástí. Až 14% podíl bude tato energie v roce 2020 dosahovat v evropském energetickém mixu. Do roku 2015 se očekává růst globálního trhu s biomasou ve výši až 6,8 GWe ročně a téměř 1,8 GWe ročně v rámci cílových trhů společnosti AREVA.

* KIC InnoEnergy je vedoucí vědecké a inovativní sdružení, které je součástí Evropského institutu pro inovaci a technologický výzkum a podporu rozvoje udržitelných zdrojů energie.

ZDROJ: areva.com, uparveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů