Čtvrtek, 28. března 2024

Prologis Park Budapest-Sziget obdržel certifikaci BREEAM In-Use

Prologis Park Budapest-Sziget obdržel certifikaci BREEAM In-Use

Prologis, Inc., mezinárodní vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí, dnes oznámil úspěšné složení auditu BREEAM In-Use, v rámci nějž budova DC1 v Prologis Park Budapest-Sziget získala hodnocení "velmi dobrý". Zařízení o rozloze 10 755 m2 je první průmyslovou budovou v Maďarsku, která certifikaci obdržela.

BREEAM In-Use je název systému, jenž pomáhá správcům budov omezit provozní náklady a vylepšit vliv stávajících budov na životní prostředí. Skládá se ze standardní, jednoduše aplikovatelné hodnotící metodologie a nezávislého procesu certifikace, který představuje snadnou a důvěryhodnou cestu k zlepšení udržitelnosti.

"Jsme potěšeni, že se DC1 v Prologis Park Budapest-Sziget stala první maďarskou budovou, která obdržela tento certifikát a věříme, že to čeho jsme dosáhli, nejen potvrzuje plnění našich závazků jako je ochrana životního prostředí pomocí energetických úspor, ale také ukazuje našim zákazníkům, že naše zařízení jsou navržena způsobem redukujícím náklady na provoz, čímž vzniká přidaná hodnota k jejich byznysu," řekl László Kemenes, vice prezident a market officer společnosti Prologis pro Maďarsko, "rádi bychom poděkovali našemu klientovi NCR, nájemci této budovy, za podporu a spolupráci při zpracování auditu."

"Auditování první maďarské průmyslové budovy pro nás bylo velmi důležitou a užitečnou průkopnickou zkušeností," řekl Zsombor Barta, konzultant a BREEAM hodnotitel zelených budov společnosti ERM, "Profesionální přístup společnosti Prologis spolu s vysokým standardem provozních i environmentálních opatření, které již fungují, nám celý proces auditorských prací výrazně ulehčil."

Prologis Park Budapešť-Sziget sestává ze sedmi budov o celkové rozloze přes 120 000 metrů čtverečních distribuční a s tím související kancelářské plochy a dalších 50 000 metrů čtverečních plochy připravené k další výstavbě. Park se nachází u dálnice M0 a nabízí rychlý a efektivní přístup k letišti a maďarské síti dálnic.

Portfolio společnosti Prologis v Maďarsku sestává z více než 495 000 metrů čtverečních průmyslové plochy a zahrnuje pět parků v budapešťském regionu (Gyál, Harbor Park, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Budaörs) a jeden v Hegyeshalomu. Prologis je vedoucím poskytovatelem industriálních nemovitostí ve střední a východní Evropě s portfoliem o celkové rozloze 3,5 milionu metrů čtverečních ve 38 distribučních parcích (údaje k 31. březnu 2012).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů