Úterý, 16. dubna 2024

Aktualizace systému REACH-IT

Aktualizace systému REACH-IT

Evropská chemická agentura (ECHA) 11. července 2012 zahájila provoz plánované nové verze systému REACH-IT. Počínaje tímto datem bude ECHA akceptovat pouze dokumentace vytvořené ve verzi IUCLID 5.4.

Nová verze REACH-IT bude akceptovat a zpracovávat dokumentace vytvořené v IUCLID 5.4, který je dostupný již od počátku června 2012.

Od 11. července 2012 budou akceptovány pouze dokumentace připravené v IUCLID 5.4. Tyto změny se netýkají dokumentací vytvořených bez IUCLID (jako např. online dotazy).

Současně se spuštěním nové verze REACH-IT byly na internetových stránkách ECHA aktualizovány a zveřejněny manuály pro vytváření, kontrolu a předkládání dokumentací v IUCLID s použitím REACH-IT (např. Příručky pro předkládání údajů a Příručky pro průmyslového uživatele REACH-IT). V brzké době budou aktualizovány další důležité manuály týkající se šíření informací a požadavků ohledně důvěrnosti údajů (Příručky pro předkládání údajů 15 a 16).

Od roku 2009 jsou k dispozici zásuvné moduly IUCLID, které pomáhají žadatelům o registraci při přípravě dokumentací ve smyslu nařízení REACH (např. moduly pro kontrolu technické úplnosti, zveřejňování, výpočet poplatků a vytvoření zprávy o chemické bezpečnosti).

Na internetových stránkách ECHA jsou nyní dostupné aktualizované verze zásuvných modulů. ECHA vyzývá společnosti, aby s pomocí modulů prováděly kontrolu dokumentací v IUCLID vždy před jejich předložením prostřednictvím REACH-IT.

Zdroj:Verlag Dashöfer - www.enviprofi.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů