Pátek, 19. dubna 2024

V pražské Dubči vytekl vyjetý olej z černé skládky do pole

V pražské Dubči vytekl vyjetý olej z černé skládky do pole

Z černé skládky v pražské Dubči vytekl dnes dopoledne do pole vyjetý olej. Na místě zasahovala policie a hasiči, kteří zabránili dalšímu šíření oleje. Specializovaná firma nyní odstraňuje následky havárie, řekl ČTK mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Černou skládku někdo vytvořil na betonové odstavné ploše v ulici Ke Kolodějskému zámku. Součástí odpadu bylo podle Adamcové pět tisícilitrových barelů s vyjetým olejem. Tři z nich byly proražené, olej z nich vytekl do pole. Kvůli odtěžení znečištěné zeminy byla přivolána specializovaná firma.

Policie případ vyšetřuje. Kdo černou skládku udělal, zatím není jasné. "Skupina kriminalistů na místě zajišťuje stopy. Prosíme případné svědky, aby se ozvali na linku 158," řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk. Případ by podle Daňka mohl být posuzován jako trestný čin poškození a ohrožení životního prostředí. V takové případě by pachateli hrozily až tři roky vězení.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů