Pátek, 19. dubna 2024

SVS nahrazuje vodní zdroj pro Mukov

SVS nahrazuje vodní zdroj pro Mukov

Severočeská vodárenská společnost (SVS) realizuje na Teplicku další ze svých plánovaných investičních akcí - nahrazuje vodní zdroj pro místní část Mukov obce Hrobčice.

Ing. Bronislav Špičák, generální ředitel Severočeské vodárenské společnosti, dodává: "V rámci obou krajů se v současné době více zaměřujeme na oblast opatření v procesu výroby a distribuce pitné vody. Akcí v Mukově zajistíme dodávku kvalitní pitné vody v dostatečném množství pro přibližně stovku připojených trvale žijících obyvatel a rekreanty."

Více o stavbě:
Důvodem realizace stavby SVS je nutnost zajistit zásobování pitnou vodou pro místní část Mukov. Stávající vodní zdroj Mukov byl použitelný pouze při vysokých dávkách chlorace, proto byl odstaven a místní část byla dosud zásobována provizorním opatřením.

Nad obecní částí Mukov je chatová oblast, jež je zásobována pitnou vodou z prameniště Bílina II. Voda je nyní akumulována ve zděné jímce, v níž je zabudována plastová nádrž o objemu 2,5 m3. Odsud vodovodní řad z polyetylénu (PE) o průměru 60 mm z roku 1998 zásobuje 47 objektů.

Vzhledem k dostatečné vydatnosti prameniště Bílina II z něj bude zásobována pitnou vodou i místní část Mukov, a to novým přívodním řadem z polyetylénu průměru 90 mm v délce téměř 557 metrů. Řad bude veden v místní cestě se zpevněným povrchem, který bude závěrem stavby obnoven. Původní malá akumulační jímka bude opravena (zdivo dna a stěn, zákrytová železobetonová deska) a vedle ní bude osazena nová prefabrikovaná akumulační jímka s objemem 13 m3. Na ní bude postaven přístřešek pro chloraci, kde bude umístěno dávkovací čerpadlo chlornanu.

Investorem stavby je SVS. Stavba byla zahájena předáním staveniště zhotoviteli 27. července 2012. Stavební práce mají být podle schváleného harmonogramu dokončeny do 31. srpna 2012. Je to jedna ze staveb z oblasti strategických (legislativou vyvolaných) investic pro okres Teplice, kde jsou pro rok 2012 naplánovány v této kategorii dvě stavby za 7,89 milionů Kč bez DPH.

Pro zlepšení zásobování Mukova pitnou vodou zde již od října 2011 do května 2012 SVS zrekonstruovala celkem 1230 metrů vodovodních řadů, z toho 455 metrů přiváděcího řadu
a 755 metrů rozvodných řadů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů