Středa, 24. dubna 2024

aďarsko - V srpnu se otevírá nový tendr Ministerstva národního rozvoje na podporu modernizace topných systémů

aďarsko - V srpnu se otevírá nový tendr Ministerstva národního rozvoje na podporu modernizace topných systémů

Ministerstvo národního rozvoje vypisuje tendr na podporu z národního rozpočtu na modernizaci topných systémů. Cílem konstrukce veřejné zakázky Nového Szécsényiho plánu je, aby přispěl ke zvýšení energetické účinnosti trvale obývaných bytů a domů a aby usnadnil další snížení emise Co2. Nevratnou zpětně financovanou dotaci lze využít k nákupu a k instalaci topných systémů využívajících kondenzační a obnovitelné zdroje energie. Ucházet se mohou jenom fyzické osoby, řadové domy, rodinné domy, ...

  • Země: Maďarsko
  • Datum zveřejnění: 07.08.2012
  • Zdroj: zahraniční kancelář CzechTrade v Budapešti

Uj Szechenyi TervMinisterstvo národního rozvoje vypisuje tendr na podporu z národního rozpočtu na modernizaci topných systémů. Cílem konstrukce veřejné zakázky Nového Szécsényiho plánu je, aby přispěl ke zvýšení energetické účinnosti trvale obývaných bytů a domů a aby usnadnil další snížení emise Co2.

Nevratnou zpětně financovanou dotaci lze využít k nákupu a k instalaci topných systémů využívajících kondenzační a obnovitelné zdroje energie. Ucházet se mohou jenom fyzické osoby, řadové domy, rodinné domy, dvojdomy a majitelé domů ve společném vlastnictví o maximální velikosti čtyř bytů - v případě, že budova disponovala platným kolaudačním rozhodnutím před denm 31.12.2006.

Míra dotace je 40 procent celkové hodnoty investice, ale nejvýše:

  • 850 tisíc Ft v případě instalace kondenzační plynové kotle
  • 1,5 miliónů Ft na byt v případě instalace topného systému využívající obnovitelnou energii (solární kolektory, tepelná čerpadla, brikety, pellety, atd.)

Mimo výdajů za nákup a instalaci lze podporu využít i na projekční, certifikační a licenční výdaje spojené s modernizací.

Tendry lze podávat od 27.srpna 2012 do odvolání.

Výzvu k podání návrhů, pokyny pro žadatele a další informace ohledně tendru "Modernizace topných systémů" jsou dostupné od 25. července 2012 na www.kormany.hu, a na stránkách ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (www.emi.hu/futeskorszerusites).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů