Pátek, 29. března 2024

Dvacet let Mlékárny Valašské Meziříčí

Dvacet let Mlékárny Valašské Meziříčí

Mlékárna Valašské Meziříčí, jejíž výrobky jsou leadrem v oblasti českého mlékárenského průmyslu v bioprodukci, slaví dvacetileté výročí své novodobé historie. Obliba mezi spotřebiteli a pravidelné oceňování jednotlivých výrobků potvrzují fakt, že mlékárna je stálicí v tomto segmentu a zároveň zárukou kvality v odvětví mléčných výrobků na českém trhu. Do povědomí široké veřejnosti se společnost zapsala nejen díky oceněním, ale rovněž jako výrobce bioproduktů, kysaných výrobků, jogurtů, jogurtových nápojů a dalších.

"Dvacetileté výročí společnosti je odměnou především pro nás, jelikož je vidět, že veřejnost vnímá naši práci a náš sortiment pozitivně. Rostoucí zájem o naše výrobky je pro nás povzbuzující impuls do dalších let," říká Zdeněk Bukovjan, obchodní a marketingový ředitel. "Snažíme se zákazníkům stále nabízet kvalitní výrobky, které se drží starých tradičních receptur, ale současně však přicházet s inovovanými postupy, netradičními příchutěmi, limitovanými edicemi nebo nově licenčními řadami jako například Hello Kitty" dodává Zdeněk Bukovjan.

Významným artiklem v sortimentu společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí jsou od roku 2006, kdy započala spolupráce s ekofarmou AGROFYTO, spol. s r. o., bioprodukty. Mezi dlouhodobě oblíbené bioprodukty jednoznačně patří jogurty. Z portfolia společnosti jmenujeme například BIO jogurt bílý. Obsahuje živou jogurtovou kulturu. BIO mléko, ze kterého je jogurt zpracován, je zachováno ve své původní tučnosti a tím podtrhuje přírodní charakter výrobku a zvýrazňuje chuťové kvality.

"Hlavním cílem ekologického hospodářství AGROFYTO je údržba krajiny a života v ní. Hospodářství v Hornolidečsku tvoří uzavřenou jednotku, půda i skot jsou v režimu ekologického zemědělství, na které dohlíží kontrolní organizace KEZ (Kontrolní ekologické zemědělství). Jsme zapojeni do dění MAS (místní akční skupiny), členy Regionálního centra Bíle Karpaty," říká jednatelka, agronomka spol. AGROFYTO Ludmila Mužikovská. "Vrátili jsme se k původnímu způsobu hospodaření našich předků na Valašsku. Spolu s jednatelem zootechnikem Vilémem Rudolfem jsme uplatnili vědomosti, které jsme získali na Střední zemědělské škole v Rožnově pod Radhoštěm a využili i cenné pracovní zkušenosti z bývalého velkého družstva, které bylo potřeba doplnit studiem VŠ zemědělské v Brně," dodává Ludmila Mužikovská.

Velké oblibě mezi spotřebiteli se těší výrobek - Acidofilní mléko cereálie. Důkazem je jeho nedávné ocenění v rámci kterého získal titul Regionální potravina Zlínského kraje 2012 a také ocenění Perla Zlínska 2012. Kefírové mléko je bohaté na probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus), které příznivě působí na lidský organizmus. Speciální uzavíratelné víčko zaručuje spotřebiteli lahodnou chuť mléka po celý den.

Mlékárna Valašské Meziříčí jde s dosavadními trendy, a proto také přistoupila k výrobě jogurtového mléka, pod názvem Merenda. Aby mlékárna uspokojila přání svých příznivců, začala vedle klasických příchutí vyrábět i nevšední varianty jako například Merenda Limetka - liči nebo Cappuccino - skořice. Kysané jogurtové nápoje mají nízký obsah tuku a obsahují probiotické kultury, které blahodárně působí na organizmus. Díky svému složení odpovídají zdravému životnímu stylu.

Úspěšná je mlékárna také v licenční spolupráci Gormiti a Hello Kitty. Ve svém portfoliu má od roku 2011 jogurtové výrobky Gormiti a Hello Kitty s příchutěmi Jahoda a Vanilka a Šmoulové s příchutí Tutti frutti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů