Úterý, 23. dubna 2024

V Brodě nad Dyjí postaví kanalizaci a čistírnu za 50 milionů

V Brodě nad Dyjí postaví kanalizaci a čistírnu za 50 milionů

V Brodě nad Dyjí na Břeclavsku zahájí v příštím roce na jaře stavbu kanalizace a čistírny odpadních vod za 50 milionů korun. V plánu je stavba stok v délce přes 7,3 kilometru. ČTK o tom informovala starostka Pavla Norková.

Z 90 procent uhradí náklady na stavbu dotace z Evropské unie, obec bude ještě vyjednávat o podpoře s Jihomoravským krajem. "Dodavatele už máme vybraného, takže pokud půjde vše podle předpokladů, stavět bychom měli příští rok zjara a hotovo by mělo být do konce příštího roku. Ve smlouvě je však lhůta dvouletá, takže uvidíme," uvedla Norková.

Obec má téměř 500 obyvatel, kapacita čistírny a kanalizace je koncipována na 800 osob. "Do budoucna by se mohla i rozšířit. V létě počet obyvatel roste díky rekreaci. Zatím tu jsou malé penziony, ale postupem času by zde mohly být větší investiční projekty, má to návaznost na Pasohlávky a celou rekreační oblast," vysvětlila Norková.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů