Úterý, 16. dubna 2024

Úspory - nejčastěji skloňované slovo stavebního veletrhu FOR ARCH 2012

Stavitelé, developeři i majitelé nemovitostí horečně hledají cesty, jak co nejvíce omezit energetický "apetit" svých staveb.

Úspory - nejčastěji skloňované slovo stavebního veletrhu FOR ARCH 2012

Vrásky na čele jim přidělává i projednávaná legislativa, která chce rozšířit využití průkazů energetické náročnosti budov. Dřevostavbám, moderním trendům ve vytápění, alternativním zdrojům energie, úspornému vybavení domů, ale také ekologické recyklaci odpadu se bude věnovat podzimní stavební veletrh FOR ARCH, souběžné akce a doprovodný program. Nejvýznamnější česká událost v oblasti stavebnictví proběhne ve dnech 18. - 22. září v PVA EXPO PRAHA.
Efektivní topení jako designový doplněk bytu
veletrhNáklady na vytápění budov tvoří jednu z nejvýznamnějších položek na účtu za energie. Proto se firmy snaží vyvíjet úsporná topná tělesa a hledají alternativní zdroje energie. Novinky v oblasti vytápění, alternativních zdrojů energie, tepelných čerpadel a vzduchotechniky nabídne specializovaný veletrh FOR THERM, který proběhne souběžně s veletrhem FOR ARCH. Často skloňované je v souvislosti se snižováním energetického provozu budov ekologické spalování dřeva, peletek či biomasy. O využívání dřevěných pelet budou hovořit zástupci Klastru Česká peleta na své konferenci "Ekologické vytápění domácností". Společně se sdružením BIOM zde představí zájemcům podrobnosti o nové legislativě platné pro výrobu elektřiny a tepla z biomasy.
Efektivitě moderních zdrojů tepla se budou věnovat konference "Krby a kachlová kamna na dřevo v nízkoenergetických domech" a přednáška "Teplovodní krby a kamna - specifika projektu a realizace". Výrobci moderních kamen a topných těles sází u svých produktů také na vzhled a design. Přesvědčit se o tom budete moci například v expozici společnosti ADURO.
Veletrh FOR ARCH zaznamenává vyšší zájem vystavovatelů
vstupnéPořadatelé veletrhu FOR ARCH a souběžných akcí zaznamenávají větší zájem firem o výstavní místa a očekávají, že loňská bilance 770 vystavovatelů z 15 zemí bude překonána. "V současnosti registrujeme souhrnně u všech podzimních stavebních veletrhů 11% nárůst počtu vystavovatelů oproti roku 2011," doplňuje data Martin František Přívětivý, ředitel obchodního týmu veletrhu FOR ARCH. Své expozice zde představí vystavovatelé z 21 zemí. Atraktivní náplň souboru podzimních stavebních veletrhů může podle organizátorů přilákat do Letňan rekordní počet návštěvníků. Už vloni přitom akce dokázala oslovit i zájemce o stavbu nového či rekonstrukci staršího domu z řad široké veřejnosti. Loňská bilance návštěvnosti dosáhla téměř 80 000 prodaných vstupenek a povýšila FOR ARCH na nejnavštěvovanější stavební veletrh pořádaný v ČR.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů