Sobota, 20. dubna 2024

Česko - polské trolejbusy do Rumunska

Plzeňská Škoda Electric vyrobí společně s firmou Solaris osm nových trolejbusů pro rumunské město Baia Mare. Škoda Electric dodá kompletní pohony a provede finální kompletaci vozidel. Podíl na celkové zakázce je pro Škodu Electric třicet milionů korun.

Česko - polské trolejbusy do Rumunska

Podle smlouvy uzavřené v září letošního roku zajistí Škoda Electric, dceřiná firma společnosti Škoda Transportation, výrobu kompletních pohonů a zároveň finální montáž trolejbusů. "Počítáme s tím, že se v Plzni odehraje i testování vozidel a zákazník si je u nás také převezme," uvedl obchodní manažer divize Trolejbusy Škoda Electric Pavel Kuch.

Dopravní podnik rumunského města Baia Mare, které leží na severu země, získá první dvanáctimetrové nízkopodlažní trolejbusy vyrobené ve spolupráci se společností Solaris, která je finálním dodavatelem, v prvním čtvrtletí příštího roku. Montáž kompletních trolejbusů v bílém provedení, zahájí Škoda Electric už v prosinci. "Na začátku roku 2013 budou nová vozidla v rámci zkušebního provozu k vidění i v ulicích Plzně, kde podstoupí všechny předepsané testy," říká Pavel Kuch.

Pro Škodu Electric jde už o druhou zakázku v oblasti trolejbusů pro Rumunsko. Firma totiž dodala do Temešváru, třetího největšího města Rumunska celkem padesát dvanáctimetrových nízkopodlažních trolejbusů ŠKODA 24 Tr. Vozidla pro Temešvár Škoda vyrobila s bohatou výbavou, která zahrnuje například klimatizaci, dieselgenerátor, nebo sofistikovaný audiovizuální systém. Ten pomáhá řidiči monitorovat dění uvnitř i vně vozidla.

Škoda Electric

Škoda Electric, dceřiná společnost Škoda Transportation, je tradičním výrobcem elektrických pohonů a trakčních motorů pro lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, metro, trolejbusy, tramvaje, důlní vozidla apod. Navazuje na dlouholetou tradici elektrotechnické výroby Škodových závodů v Plzni, která byla zahájena v roce 1901 v Elektrotechnickém závodě. Vysoká technická úroveň výrobků Škoda Electric, dlouhodobá zkušenost s výrobou a vynikající kvalita technologie spolu s vysokou produktivitou zaměstnanců nabízí efektivní podmínky pro úspěšnou výrobu určenou pro domácí i zahraniční trhy.

ZDROJ: www.skoda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů