Čtvrtek, 28. března 2024

Přijďte na konferenci EVVO

Přijďte na konferenci EVVO

Již 12. ročník krajské Konference environmentálního poradenství, vzdělávání, výchovy a osvěty Pardubického kraje pořádá 20. listopadu 2012 v Pardubicích Ekocentrum PALETA jakožto Krajský koordinátor EVVO ve spolupráci s Pardubickým krajem.


Konference určená převážně pro koordinátory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na školách se bude skládat ze dvou částí. V dopolední části, která je věnována společnému jednání, zhodnotí zástupci Pardubického kraje vývoj EVVO v kraji a v celé České republice nejen za uplynulý rok, ale i současný stav. Účastníci se dozvědí o grantových příležitostech v rámci evropských fondů i o dotačních titulech vyhlášených Pardubickým krajem. Zároveň budou zhodnoceny výsledky a problémy uplynulých výzev. "Pedagogové tu budou moci načerpat inspiraci ze zkušeností svých kolegů, kteří představí již realizované projekty. Z Pardubického kraje půjde například o projekt Geověda Vodních zdrojů Chrudim, s.r.o. nebo Lesní pedagogika jako nástroj environmentální výchovy Městských lesů Chrudim," prozradil část programu Ing. Jiří Bureš, ředitel ekocentra. "Nakonec vyhodnotíme i letošní ročník soutěže s environmentální tematikou, Zelený ParDoubek, kterou jsme vyhlásili pro žáky, školní kolektivy i školy v Pardubickém kraji, a vítězům předáme zajímavé ceny," dodal. Tato soutěž je jednou z aktivit projektu Ekocentra PALETA "Environmentální vzdělávání a výchova v Pardubickém kraji - GP CZ.1.07/1.1.28/01.0001" spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Odpolední část proběhne formou praktických dílen pro koordinátory EVVO, na které se mohou přihlašovat již nyní prostřednictvím webových stránek Ekocentra PALETA v rubrice Přihlašování na akce. Workshopy povedou fundovaní odborníci na EVVO a jsou akreditované MŠMT. "Například v dílně Geovědy hravě se pedagogové blíže seznámí s výstupy již zmíněného projektu Geověda. RNDr. Daniel Smutek a Mgr. Jan Doucek, odborníci z Vodních zdrojů Chrudim, s.r.o., účastníkům prakticky předvedou, jak žákům 3. třídy základní školy poutavě podat problematiku geologie, včetně ukázek hornin," láká pedagogy na praktickou část konference Ing. Bureš.

Krajská Konference environmentálního poradenství, vzdělávání, výchovy a osvěty Pardubického kraje se uskuteční od 8 do 15:30 hod. v budově DDM Na Olšinkách (přízemí - ABC klub) v Pardubicích. Odpolední část je zpoplatněna, účastnický poplatek 250,- Kč bude vybírán na místě. Program akce, přihlašování a další informace naleznou zájemci na webových stránkách Ekocentra PALETA, www.paleta.cz.

Kontakt: blanka.krcmarova@paleta.cz, tel. +420 775 157 597

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů