Úterý, 23. dubna 2024

Hnutí Brontosaurus vydalo sborník zážitkových her v angličtině

Hnutí Brontosaurus vydalo sborník zážitkových her v angličtině

Obsahem sborníku je třináct psychologicky laděných, kreativních i outdoorových her z tvorby Prázdninové školy Lipnice. Anglický překlad je k dispozici na webu projektu MyXperience. Vznikl v návaznosti na mezinárodní školení MyXperience, které jsme uspořádali v říjnu v jihomoravském centru ekologické výchovy Švýcárna. Sborník slouží začínajícím vedoucím z řad účastníků akce i další odborné veřejnosti.

Zážitkové učení se využívá v neziskové i komerční sféře, například pro stmelení týmu, pro zvýšení kreativity pracovníků nebo k sebepoznání a osobnostnímu rozvoji. "Jedná se o světově uznávaný pedagogický koncept, který se v českém prostředí odlišuje častějším zařazováním her a nápaditým využíváním přírodního prostředí. Právě autorské české hry jsou nyní k dispozici také v angličtině," řekla koordinátorka projektu Kristina Studená.

Školení MyXperience se uskutečnílo v termínu 13. -- 21. 10. 2012 v Ekologickém volnočasovém centru Švýcárna v CHKO Moravský kras, necelých třicet kilometrů od Brna. Tři desítky mladých lidí z osmi zemí světa (Arménie, Bělorusko, Česko, Estonsko, Francie, Gruzie, Slovensko, Ukrajina) se pod vedením zkušených českých a zahraničních lektorů prakticky seznamovalo s českou formou zážitkově-pedagogického učení. Zlepšili své kompetence ve vedení skupiny lidí nebo ve vytváření vlastních programů. Kurz je finančně podpořen Evropskou unií prostřednictvím ! programu Mládež v akci.

Prázdninová škola Lipnice je občanským sdružením usilujícím o všestranný rozvoj člověka. Je součástí mezinárodní pedagogické organizace Outward bound.

Hnutí Brontosaurus je nestátní nezisková organizace zabývající se dobrovolnickou a vzdělávací činností v oblasti ochrany přírodních a kulturních památek a také výchovou mládeže k aktivnímu občanství.

Stáhněte si sborník anglických překladů psychologicky laděných, kreativních i outdoorových her.

Kontaktní osoba: Kristina Studena
Telefon: 776 711 886
E-mail: myxperience@brontosaurus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů