Středa, 24. dubna 2024

ÚOHS zrušil 17milionový tendr pražského magistrátu

ÚOHS zrušil 17milionový tendr pražského magistrátu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil zakázku pražského magistrátu na sběr a svoz nebezpečného komunálního odpadu. ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Rozhodnutí je pravomocné, pražský magistrát se proti němu neodvolal. Jeho vyjádření ČTK zjišťuje.

V 17milionovém tendru na sběr a svoz odpadu bylo několik chyb. Podle ÚOHS magistrát jednoznačně nespecifikoval způsob prokázání jednoho z kvalifikačních předpokladů.

"Potenciální dodavatel musí již ze zadávací dokumentace znát požadavky zadavatele na kvalifikaci. Rovněž musí znát, kterými doklady, respektive jakým způsobem, bude nutno kvalifikaci prokazovat," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.

Magistrát také nedodržel zásadu transparentnosti a podstatným způsobem změnil zadávací podmínky v souvislosti s námitkami, které podala společnost .A.S.A.

Pražský magistrát vypsal zakázku loni v prosinci. Dnes ÚOHS také zveřejnil rozhodnutí o zrušení tendru na inženýrské práce v souvislosti s propojením Prahy 12 s pražským okruhem. Důvodem bylo netransparentní losování. Praha se proti tomu neodvolala.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů