Čtvrtek, 28. března 2024

Známe vítěze soutěže Zelený ParDoubek 2012

Známe vítěze soutěže Zelený ParDoubek 2012

Výsledky 5. ročníku soutěže Zelený ParDoubek 2012 pořádané pro školy v Pardubickém kraji byly zveřejněny včera, 20. listopadu 2012, na krajské Konferenci environmentálního poradenství, vzdělávání, výchovy a osvěty Pardubického kraje.

Soutěž vyhlásilo již po páté Ekocentrum PALETA, Krajský koordinátor EVVO, ve spolupráci s Odborem školství, kultury a tělovýchovy a Odborem životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Pardubického kraje. Výsledky zazněly na krajské Konferenci EVVO Pardubického kraje, které se letos zúčastnilo téměř 140 pedagogů, 26 lektorů a hostů a 14 zástupců NNO. Nezávislá odborná porota hodnotila z celkem padesáti sedmi vybraných škol v následujících kategoriích - mateřské školy, neúplné základní školy, praktické školy, speciální školy, úplné základní školy a střední školy. Vybrané školy na základě hodnocení obdržely ocenění Pardubického kraje, certifikát Ekologická škola Pardubického kraje 1., 2., 3. a 4. stupně. Hodnocení probíhalo jak v rámci kategorie, tak celkově, dle výše obdržených bodů. Všechny školy, které se soutěže zúčastnily, získaly hodnotné věcné ceny, publikace a metodické pomůcky bez ohledu na umístění.

"Na prvním místě v kategorii mateřské školy se letos umístila Mateřská škola Chrudim, Strojařů 846. V kategorii neúplná ZŠ, praktická a speciální byla nejlepší Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky a v rámci úplných ZŠ a SŠ obdržela nejvíce bodů Základní škola Ronov nad Doubravou. V celkovém pořadí se podle bodového hodnocení nejlépe umístily Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky, Základní škola Ronov nad Doubravou a Základní škola Čeperka," uvedl k výsledkům soutěže Ing. Jiří Bureš. "Vítězové obdržely navíc i finanční odměnu," dodal Bureš.
Soutěž Zelený ParDoubek probíhá v rámci projektu Environmentální vzdělávání a výchova v Pardubickém kraji - GP CZ.1.07/1.1.28/01.0001, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. Souhrnné výsledky letošního kola soutěže naleznou zájemci na www.ekovychova.cz v sekci Soutěže - výsledky v kraji.

Kontakt: blanka.krcmarova@paleta.cz, tel. +420 775 157 597

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů