Pátek, 29. března 2024

38. MFF EKOFILM ocenil nejlepší snímky

38. MFF EKOFILM ocenil nejlepší snímky

Slavnostním večerem skončil v neděli 9. prosince 38. ročník Mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. Hlavní cenu - GRAND PRIX - ve velkém sále multifunkční auly Gong převzal z rukou ministra životního prostředí Tomáše Chalupy slovenský režisér a scenárista filmu Pygmejové - Děti džungle Pavol Barabáš.

Vítězný snímek z roku 2011 zachycuje cestu fotografa Ivana Bulíka za nejmenšími lidmi planety. Při své dobrodružné výpravě pozoruje pralesní zvířata, vyhýbá se místním rebelům a přechází hranice válkou zmítaného Konga. Nakonec si svůj životní sen splní - Pygmejové ho přijmou mezi sebe a naučí ho tradičnímu způsobu života lovců a sběračů.

Mezinárodní filmový festival zaznamenal po celé čtyři dny mimořádný zájem lidí, kteří mají blízko k filmovému umění a životnímu prostředí především. Mezi těmi, kteří přicházeli do multifunkční auly Gong i Malého světa techniky, byly malé děti i vysokoškoláci, mladí i pamětníci. Někteří z nich využili možnosti sledovat na plátně soutěžní snímky 38. festivalového ročníku, jiní se pobavili a zároveň poučili na workshopech, výtvarných dílnách, interaktivních výstavách a hlavně na celodenní akci Ekopouť.

Festival od 6. do 9. prosince v Ostravě, Karviné a Orlové navštívilo téměř 5 000 diváků.

Kompletní seznam vítězů a další informace o průběhu festivalových dní najdete na www.ekofilm.cz.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů