Čtvrtek, 18. dubna 2024

Farmář vyrobil koule z plexiskla, v nichž hodlá překonat konec světa

Vyrobil pro sebe miniaturní Noemovy archy.

Farmář vyrobil koule z plexiskla, v nichž hodlá překonat konec světa

Čínský farmář Liou Čchi-jüan věří, že 21. prosince skutečně planetu Zemi zasáhne krutá pohroma, která vyhladí lidskou společnost. On se s tím ale smířit nehodlá a chce přežít. Vyrobil pro sebe a své příbuzné miniaturní Noemovy archy. Jsou to koule z plexiskla, v nichž se může usadit a jistý čas přečkat až čtrnáct osob.

Koule dokážou plavat, jsou vzduchotěsné a mají vlastní kyslíkové bomby. Osoby se v nich mohou usadit a připoutat pásy, aby se v pohromou zmítané arše uchránili před vážným úrazem. Kulovité schránky z plexiskla umějí plavat tak, že se nepřevalují a drží si vertikálně pořád stejnou pozici.

KOULE PRO PŘEŽITÍ SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE

Podle Lioua taková koule přežije zemětřesení, tsunami i ničivé záplavy. Lidé v nich budou dýchat vzduch z kyslíkových bomb a mít k dispozici nejnutnější zásobu pitné vody a potravin. Jeho archy - vyrobil jich zatím sedm - mají dokonce vlastní pohon.

"Doufám, že se můj nápad zalíbí vládám či mezinárodním organizacím na celém světě a budou se jím inspirovat při vývoji záchranného systému pro případ živelních pohrom," uvedl farmář z čínské provincie Che-pej.

Autor: hans, Famous

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů