Sobota, 20. dubna 2024

Nová naučná stezka v Bohumíně představí stromy a dřeviny

Nová naučná stezka v Bohumíně představí stromy a dřeviny

Nová naučná stezka se v neděli 30. prosince otevře lidem v Bohumíně na Karvinsku. Na 29 zastaveních upozorní na zajímavé detaily u stromů a dřevin v místním parku Petra Bezruče, který je starý více než sto let. ČTK o tom dnes informovala bohumínská mluvčí Lucie Balcarová.

Stezka stála 146.000 korun. "Město na její vybudování získalo dotaci od Moravskoslezského kraje 102.000 korun v rámci dotačního programu na podporu aktivit v oblasti životního prostředí," uvedla Balcarová. Jako průvodce po naučné stezce slouží letáček, který si mohou zájemci vzít v infocentru na bohumínské radnici.

Slavnostní otevření naučné stezky bude součástí 14. ročníku tradičního Silvestrovského běhu, který začne v 16:00. Soutěžit se bude v 19 věkových kategoriích na tratích dlouhých od 80 do 1200 metrů. Start bude letos v Hobbyparku pod pódiem u dětského dopravního hřiště. Kromě místních běžců se běhu každoročně účastní i lidé z Polska.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů