Středa, 17. dubna 2024

Magazín ČT Svět zázraků ukáže zajímavosti z přírody či vědy

Magazín ČT Svět zázraků ukáže zajímavosti z přírody či vědy

Nový magazín o různých vědeckých výzkumech, zajímavostech ze živočišné říše, o přírodních jevech či všemožných kuriozitách ve čtvrtek poprvé představí Česká televize. Brněnské studio odvysílá na programu ČT2 od 21:00 Svět zázraků, moderovat jej bude Veronika Boleslavová, která nyní uvádí počasí v Dobrém ránu. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí brněnského studia Hana Orošová.

Česká televize zakoupila licenci od německé RTL, která vysílá originální pořad Welt der Wunder. Zatím ji má na půl roku, diváci uvidí pořad do konce června. "Už máme připravených 16 dílů a další natáčíme. Z originálu si vybíráme reportáže, zbytek si děláme sami. Pokračování po letních prázdninách záleží na tom, jak se pořad uchytí u diváků," uvedla Orošová.

Magazín trvá 25 minut a bude se vysílat každý týden ve stejnou dobu, reprízu diváci uvidí v sobotu odpoledne také na ČT2. "V prvním díle pozve jedna reportáž diváky na výlet do vesmíru, další představí práci bednáře a také pozve do školy pro bodyguardy," uvedla Orošová. Moderátorka ve studiu některé novinky i vyzkouší, jednou z nich bude jízda na elektrokole.

"Koncept pořadu nás zaujal a chceme jej nabídnout českému divákovi," uvedla dramaturgyně Zuzana Šimečková a dodala, že témata reportáží budou velice různorodá. "Nejde jen o atraktivitu témat, ale i obrazového materiálu. Mnohé záběry jsou ojedinělé, někdy zpomalené. Zážitek ještě umocní," řekla Šimečková.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů