Pátek, 29. března 2024

Škoda Power dodá do Švédska turbosoustrojí za stovky milionů

Škoda Power dodá do Švédska turbosoustrojí za stovky milionů

Plzeňský výrobce turbín Doosan Škoda Power dodá Švédům pro nově budovaný elektrárenský blok Sandvik 3 turbosoustrojí za stovky milionů korun. Elektrárna bude spalovat biomasu a dodávat teplo a elektřinu kraji Kronoberg v provincii Smaaland na jihu Švédska, řekl generální ředitel Škody Power Jiří Šmondrk. Uvedení do provozu je plánováno na konec roku 2014.

"Myslíme si, že byli vybráni zkušení a spolehliví dodavatelé, kteří zajistí bezpečnou realizaci projektu," řekl Björn Wolgast, obchodní ředitel společnosti divize Power & Heat Växjö Energi.

Před rokem uspěl plzeňský podnik v soutěži na parní turbínu o výkonu 39 MW pro elektrárnu Lund, která bude dodávat teplo a elektřinu na jihozápadě Švédska. Plzeňské strojírny tam dodají turbínový ostrov s parní turbínou včetně převodovky a generátoru, dále ohříváky topné vody a vysokotlakové ohříváky. Zajistí také montáž a uvedení do provozu.

Doosan Škoda Power utržil loni 8,1 miliardy korun, meziročně o 100 milionů více. Získal nové zakázky za 7,6 miliardy korun, meziročně o 43 procent více. Letos očekává nárůst objemu nových kontraktů na osm miliard korun, tržby mají dosáhnout 8,2 miliardy.

Plzeňské strojírny s 1260 pracovníky, které jihokorejský Doosan koupil před třemi lety, mají dohodnuté zakázky za 17,4 miliardy korun, z 90 procent v cizině. Tržby jednoho z pěti nejsilnějších světových výrobců turbín se mají do roku 2017 zvýšit na 15 miliard korun. Pomoci k tomu má hlavně nová akvizice v Indii.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů