Pátek, 19. dubna 2024

Školní biozahrada pro všechny

Školní biozahrada pro všechny

Na Waldorfské základní škole Jinonice se děti, rodiče i pedagogové zapojili do plánování a realizace přeměny pozemku na školní přírodní zahradu co všechno k tomu bylo třeba a jak to probíhalo popisuje vydaná publikace Naše školní biozahrada, kterou o.s. PRO-BIO LIGA vydalo díky podpoře hlavního města Prahy a Ministerstva zemědělství.

V publikaci se nejen pedagogové a zástupci škol, ale také rodiče či zřizovatelé školních zařízení mohou seznámit s metodou celoškolního plánování a nízkonákladového svépomocného vytváření školní přírodní zahrady, které o.s. PRO-BIO LIGA zkoušelo ve spolupráci s Waldorfskou školou Jinonice v posledních dvou letech.

Publikace Naše školní biozahrada je dostupná všem školním zařízením i rodičům jako inspirace a návod jak je možné přistupovat ke školním pozemkům i praktické výuce na nich. Publikace je dostupná buď elektronicky na http://biospotrebitel.cz/skolni-biozahrada nebo v tištěné podobě zasíláme školám zdarma, objednáí na info@biospotrebitel.cz.

Kontaktní osoba:
Mgr. Jan Valeška
e-mail: infocentrum@biospotrebitel.cz
tel.: 272 660 501

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů