Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky z Centra pasivního domu 1/2013

Novinky z Centra pasivního domu 1/2013

Nový český veletrh o pasivním bydlení

Na začátku února si svoji premiéru odbude nový veletrh FOR PASIV, který slibuje, že se jako první v České republice bude věnovat jen nízkoenergetickému a pasivnímu stavění. Nebudeme tu chybět ani my a naši členové, abychom vám zaručili kvalitní, ověřené a objektivní informace. S námi se na veletrhu neztratíte!
Celý článek...

Poradenství na veletrhu FOR PASIV 2013

Od 6. února srartuje v Praze nový veletrh zaměřený na energeticky úsporné stavitelství - FOR PASIV 2013. Stejně jako na dalších podobných akcích, budete mít možnost i zde navštívit náš poradenský stůl. Zde budou k dispozici odborníci, kteří Vám poradí s Vašimi projekty energeticky úsporných domů.
Celý článek...

Zveme na seminář Stavíme pasivní domy a bydlíme v nich

Nový veletrh o energeticky šetrném stavebnictví FOR PASIV 2013 začíná již za dva týdny a nám je potěšením vám představit sérii přednášek o základních principech fungování pasivních domů, která se odehraje poslední den jeho konání, v sobotu 9. února 2013.
Celý článek...

Členové Centra pasivního domu na FOR PASIV = záruka kvality

Na prvním ročníku FOR PASIV, jediném českém veletrhu specializovaném výhradně na nízkoenergetické a pasivní bydlení, se setkáte s řadou členů Centra pasivního domu. Jedna věc je spojuje - pasivním domům totiž skutečně rozumí. Prověřili jsme to!
Celý článek...

Zajeďte si za energeticky efektivním stavitelstvím do Vídně

Ve dnech 21. a 22. února 2013 se na vídeňském výstavišti uskuteční konference Úsporné budovy probíhající paralelně s výstavou Bauen & Energie. Hlavními jejími tématy jsou trvale udržitelné využívání zdrojů, stavění metodou Plus Energy, energetická soběstačnost a integrace cyklů v budovách.
Celý článek...

Pozvánka na Maškarní ples stavařů a strojařů 2013

Dovolujeme si Vás pozvat na MAŠKARNÍ PLES STAVAŘŮ A STROJAŘŮ 2013, který pořádá Národní stavební centrum, Společná Vize a Strojírenský zkušební ústav. Akce se bude konat dne 1. února 2013 od 19:00 v OREA WELNESS HOTEL SANTON v Brně.
Celý článek...

Juraj Hazucha o zateplování a úsporách energie

Juraj Hazucha, odborný poradce a člen Centra pasivního domu, se podělil v pořadu České televize Dobré ráno o své zkušenosti se zateplováním budov a s úsporami energie ve stavebnictví. Dozvíte se například co má cedník společného se starými domy, jak kvalitně zateplovat nebo jaké jsou výhody řízeného větrání.
Celý článek...

Certifikován rekordní počet nových konstrukčních prvků

Německým Institutem pasivního domu bylo certifikováno celkem 134 nových konstrukčních prvků pro pasivní domy. Jedná se o rekordní počet nově udělených certifikátů, což velmi dobře ukazuje, že trh se stavebními komponenty pro energeticky efektivní stavby se stále rozrůstá.
Celý článek...

Pasivní dům z přírodních materiálů

Příspěvek Juraje Hazuchy z loňské konference Zdravé domy se zabývá zkušenostmi z realizace pasivního domu z přírodních materiálů. Právě přírodní materiály poskytují kromě nízké zabudované energie příjemné a zdravé vnitřní prostředí a tvoří ideální kombinaci s vysoce úsporným domem.
Celý článek...

První katarský pasivní dům

Koncept pasivního domu sice byl vyvinut v mírných středoevropských podmínkách, již pěkných pár let si ale nachází cestu i do jiných klimatických zón. Minulý podzim tak byla ohlášena stavba prvního pasivního domu v horkém pouštním Kataru.
Celý článek...

Když ministerstvo životního prostředí sídlí v pasivním domě

Německé ministerstvo životního prostředí se v roce 2011 přestěhovalo do nově zrekonstruované budovy na berlínském Postupimském náměstí. Zatímco památkově chráněná historická část sídla byla renovována do standardu nízkoenergetického domu, moderní přístavba byla projektována jako pasivní dům.
Celý článek...

Pasivní dům: Aktivní pro vyšší komfort

Před časem jsme vás upozornili na nové vydání naší příručky o fungování pasivních domů, tentokrát přicházíme s tipem na podobnou publikaci z dílny Mezinárodní asociace pasivního domu. I v ní ale naleznete základní fakta o fungování pasivních staveb, často kladené dotazy nebo příklady zajímavých realizací z celého světa.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů