Čtvrtek, 28. března 2024

FOR PASIV - první veletrh o pasivních domech a nízkoenergetickém bydlení

Ve dnech 6. - 9. února 2013 přivítá veletržní areál PVA EXPO PRAHA v Letňanech zájemce o novinky z oblasti nízkoenergetických, pasivních a nulových budov...

FOR PASIV - první veletrh o pasivních domech  a nízkoenergetickém bydlení

Nabídne je veletrh FOR PASIV v rámci expozic 70 českých i zahraničních vystavovatelů. Součástí bude odborný doprovodný program zahrnující přednášky a workshopy. Nejčastější dotazy nejen na aktuální téma dotačních programů návštěvníkům zodpoví odborníci z Poradenského centra. Ve stejném termínu proběhnou v areálu PVA EXPO PRAHA také souběžně veletrhy a výstavy STŘECHY PRAHA a SOLAR PRAHA.
Doprovodný program s účastí předních odborníků
Kromě expozic vystavovatelů z ČR a Rakouska láká veletrh FOR PASIV na bohatý doprovodný program. "Vývoj trhu ukazuje, že právě energetické úspory ve stavebnictví budou v tomto oboru tématem číslo jedna v následujících několika letech. Veletrh jsme připravili společně s uznávanými odborníky a firmami, které se oboru nízkoenergetického stavění dlouhodobě věnují. Zásadní je však i účast zástupců státních fondů odpovědných za dotační programy Nová zelená úsporám a Panel 2013 +. Návštěvníci zde proto na jednom místě získají informace k dotacím i samotné aplikaci úsporných opatření," shrnuje výhody veletrhu Martin Přívětivý, ředitel obchodního týmu veletrhu FOR PASIV.
Poradenské centrum bude rozdělené na tři části: Plánování, Stavba a rekonstrukce, Finance a dotace. Pořadatelé očekávají, že o tento informační kanál bude obrovský zájem, protože půjde o nejkomplexnější místo, kde zájemci získají informace potřebné pro úspěšné získání dotace. Po celou dobu konání veletrhu bude k dispozici také Poradenství Centra Pasivního Domu. Návrhy bytových interiérů, rekonstrukcí bytů či domů bude možné konzultovat s architekty.
Konference "Jak se staví pasivní dům" nabídne sérii odborných přednášek na témata jako např. štítkování budov, podpora bytové politiky státu, ekonomika provozu bytových domů po rekonstrukci a případové studie ze zahraničí. Pasivním dřevostavbám, stavbě pasivních domů z přírodních materiálů a vhodnému vytápění těchto nemovitostí se budou věnovat přednášející na konferenci "Stavíme pasivní domy a bydlíme v nich".
Současně s veletrhem FOR PASIV se uskuteční akce STŘECHY PRAHA - 15. jubilejní ročník veletrhu střešních krytin, materiálů, doplňků, řemesla a služeb pro stavbu a renovaci střech. Druhou souběžnou událostí je SOLAR PRAHA - 9. ročník specializované výstavy úspor energií a obnovitelných zdrojů.
Praktické informace pro návštěvníky
Veletrh FOR PASIV a souběžné akce budete moci navštívit ve dnech 6. - 9. února 2013, otevírací doba je od středy do pátku od 10.00 do 18.00 hodin a v sobotu od 10.00 do 17.00 hodin. Základní cena vstupenky je 100 Kč, zlevněné vstupné v hodnotě 50 Kč lze získat po předložení vytištěného slevového voucheru z webu veletrhu (http://www.forpasiv.cz/2013/cz/vstupenka.asp). V areálu PVA EXPO PRAHA je připraveno 3.500 parkovacích míst pro návštěvníky. Je možné využít i záchytná parkoviště P+R v návaznosti na Pražskou integrovanou dopravu.
Přehled významných akcí veletrhu FOR PASIV:
- 6. - 9. 2., Poradenské centrum (hala 4, expozice 4 A 14)
- 6. - 9. 2., Poradenství Centra Pasivního Domu (hala 4, expozice 4 A 20)
- 6. - 9. 2., Konference JAK SE STAVÍ PASIVNÍ DŮM (Konferenční centrum, sál 3)
- 6. - 9. 2., Služba architekta (hala 4, expozice 4 A 27)
- sobota 9. 2., Stavíme pasivní domy a bydlíme v nich (Konferenční centrum, sál 1)
Garantem veletrhu se stala aliance BAHAL, Státní fond rozvoje bydlení, Centrum regenerace panelových domů, Centrum stavebního inženýrství, a.s. a České vysoké učení technické v Praze. Záštitu nad veletrhem převzalo Ministerstvo životního prostředí a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Partnery veletrhu FOR PASIV je Centrum Pasivního Domu, Asociace dodavatelů montovaných domů a společnost Topinfo.
Více informací najdete na www.forpasiv.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů