Pátek, 19. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 2/2013

Novinky z Centra pasivního domu 2/2013

Zveme na seminář Stavíme pasivní domy a bydlíme v nich

Nový veletrh o energeticky šetrném stavebnictví FOR PASIV 2013 začíná již tento týden a nám je potěšením vám představit sérii přednášek o základních principech fungování pasivních domů, která se odehraje v sobotu 9. února 2013.
Celý článek...

Vše o pasivních domech na veletrhu Dřevostavby 2013

Konec února se již tradičně ponese v duchu dřeva. Na 8. ročník veletrhu Dřevostavby, který letos připadá na 21. - 24. února 2013, se opět vydá i Centrum pasivního domu se svými členy. Pro všechny zájemce o pasivní bydlení chystáme bohatý doprovodný program, tento rok dokonce ve třech dnech!
Celý článek...

Poradenství na veletrhu Dřevostavby 2013

Přijďte se poradit! Centrum pasivního domu bude mít na únorovém veletrhu Dřevostavby 2013 jako již tradičně poradenský stůl o pasivních domech, kde se vystřídá řada zkušených odborníků na pasivní domy z různých oborů - architekti, projektanti, stavitelé, energetičtí poradci, experti na větrání a další.
Celý článek...

Členové Centra pasivního domu na veletrhu Dřevostavby 2013

Stejně jako na ostatních veletrzích, i na veletrhu Dřevostavby 2013 potkáte na našem stánku řadu členů sdružení Centra pasivního domu. Zajímají vás okna pro pasivní domy, komínové systémy nebo spíše komplexní projekty stavby? Garantujeme, že u nás se nespletete!
Celý článek...

Slavnostní křest knihy Pasivní domy z přírodních materiálů

Zkušený brněnský architekt Mojmír Hudec ve své knižní novince Pasivní domy z přírodních materiálů shrnul výsledky své dlouholeté praxe s projektování a realizací takovýchto staveb. Kniha bude slavnostně představena v rámci doprovodného programu veletrhu FOR PASIV 2013 v sobotu 9. února ve 13 hodin.
Celý článek...

Zásady pro stavbu domů s velmi nízkou spotřebou energie na vytápění

Zveme na seminář Ing. Arch. Josefa Smoly konaný 12. února 2013 v Brně a zaměřený na základní architektonické a konstrukční zásady pro stavbu domů s velmi nízkou spotřebou energie na vytápění, tedy domů nízkoenergetických, pasivních nebo nulových.
Celý článek...

Centrum pasivního domu se rozšířilo o čtyři nové členy

V minulých dnech byli do sdružení Centrum pasivního domu přijati čtyři noví Podporující členové: CONDA s.r.o., Evora CZ s.r.o., Ing. Petr Vostal - energetikastaveb.com, Ing. Tomáš Podešva - ateliér TO.P.
Celý článek...

Gratulujeme novým certifikovaným projektantům pasivních domů

Na začátku ledna se dalších osm absolventů našeho kurzu navrhování pasivních domů úspěšně stalo Certifikovaným projektantem pasivních domů nebo Certifikovaným poradcem pro pasivní domy. Zkoušku CEPH již složilo bezmála čtyřicet českých projektantů a poradců. Dalších 220 prošlo úspěšně naším kurzem, ke kterému právě nyní vypisujeme nové jarní termíny. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Josef Smola: Energeticky úsporné domy mohou stát stejně jako ty běžné

Architekta Josefa Smolu nejspíše není třeba dlouze představovat. Vedle prvního domova seniorů v pasivním energetickém standardu v Česku navrhl v poslední době i luxusní rezidenci Bubeneč Gardens v Praze. Přečtěte si, co řekl v rozhovoru reportérům Hospodářských novin.
Celý článek...

Z historie pasivních domů

Přijde vám, že pasivní domy jsou moderní vynález? Není to úplně pravda. Byť se v nich v současnosti používají mnohé pokročilé technologie, část z jejich základních principů je stará již stovky let. Jaká tedy byla cesta od islandských středověkých domků až k dnešnímu pasivnímu domu?
Celý článek...

Příklady renovací domů do pasivního energetického standardu

Nejen, že se po celém světě staví řada nových pasivních domů, ale mnoho z nich vzniká také za pomoci renovace starší stavby do pasivního energetického standardu. Americký blog Brute Force Collaborative se zaměřil na povedené příklady některých takovýchto staveb.
Celý článek...

Extravagantní kvádr s kamny na truc

Architektura se vyvíjí a s ní i požadavky na tepelně izolační schopnosti staveb. Časopis Dřevo&Stavby navštívil pasivní dům, který je jasným důkazem, kam se moderní dřevostavby ubírají. Její majitelé zastávají názor, že dnes nemá cenu stavět domy jinak než v pasivním standardu.
Celý článek...

Parametrický pasivní rodinný dům

Podivuhodně nejen svým zevnějškem a důsledným řešením v pasivním standardu působí rodinný dům, který získal Cenu veřejnosti v celostátní soutěži Český energetický a ekologický projekt v kategorii Projekty pro nízkoenergetické a pasivní domy. Zajímavý pasivní dům představuje portál earch.cz.
Celý článek...

Jak se staví pasivní dům v Connecticutu

Pasivním domům se čím dál více daří i za oceánem a jejich majitelé jsou na ně patřičně hrdí. Rodina Honigových se rozhodla postup stavby svého pasivního domu dopodrobna zdokumentovat a před dvěma lety si založila blog, kde zaznamenala průběh stavebních a projekčních prací.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů