Pátek, 29. března 2024

PRAHA BUDE UŽ V SOBOTU STAVĚT A BYDLET V PASIVNÍCH DOMECH

PRAHA BUDE UŽ V SOBOTU STAVĚT A BYDLET V PASIVNÍCH DOMECH

Jsou pasivní domy tou správnou cestou a jaká je budoucnost českého stavitelství? Jak dosáhnout kvalitního vnitřního prostředí v domě, jak poznat správná okna a jak si ověřit, že mi skutečně staví pasivní dům? A lze zrekonstruovat starý dům do pasivního standardu? To vše se dozvědí návštěvníci pražského veletrhu FOR PASIV, kteří zavítají v sobotu na seminář Centra pasivního domu "Stavíme pasivní domy a bydlíme v nich."

V rámci přednáškového cyklu, který připravila nezávislá organizace Centrum pasivního domu společně se svými členy, vystoupí známí architekti a projektanti, přední tuzemští experti a odborníci na větrání, vytápění, neprůvzdušnost, ale také prvotřídní zasklení. Po celou dobu veletrhu až do soboty se navíc budou moci návštěvníci zastavit na stánku Centra pasivního domu a využít zdarma poradenství a zkonzultovat s odborníky svůj projekt nízkoenergetického, či pasivního domu.


Centrum pasivního domu je nezávislá organizace, která se zabývá energeticky úsporným stavitelstvím a podporuje kvalitu pasivních domů. Již od roku 2005 poskytuje poradenství investorům i expertům ze stavebnictví a také je vzdělává. Vedle toho sdružuje prověřené architekty, projektanty, stavební firmy, výrobce stavebních materiálů a prvků a další odborníky se zájmem o pasivní domy. Centrum pasivního domu je tak nejrozsáhlejší odbornou platformu v České republice, která podněcuje a moderuje odbornou diskusi v oblasti výstavby budov v pasivním standardu napříč expertní i laickou veřejností.

Doprovodný program na veletrhů FOR PASIV a DŘEVOSTAVBY 2013 připravuje Centrum pasivního domu v rámci projektu "Osvěta o pasivních domech", který je realizován za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za uvedený obsah je výhradně odpovědné Centrum pasivního domu a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

Kontakt:
Iva Černá, Centrum pasivního domu
tel.: 732 798 348
e-mail: iva.cerna@pasivnidomy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů