Pátek, 19. dubna 2024

Tepelně izolační nátěr na bázi nanotechnologie je schopen částečně nahradit klasickou izolaci

Tepelně izolační nátěr na bázi nanotechnologie je schopen částečně nahradit klasickou izolaci

Tepelně izolační pasta aeroTHERM

aeroTHERM je tepelná izolace kombinující moderní tepelné izolanty pro dosažení maximálních tepelně izolačních vlastností v extrémně tenké vrstvě. Přináší nová stavební a konstrukční řešení.
Materiál aeroTHERM je dodáván ve formě vodou ředitelného tmelu a jeho hlavní funkce je termoreflexe (odraz tepla) a termoizolace (nepropouštění a zadržování tepla). Jeho hlavními funkčními složkami je plnivo BGL (skleněné mikrokuličky plněné částečným vakuem) a aerogel (nejlepší známý izolant na světě). Izolace aeroTHERM dále obsahuje disperze a aditiva..


Vlastnosti

Výborné vlastnosti řadí aeroTHERM mezi nejlepší produkty ve své třídě a předurčují jej nejen pro všestranné využití ve stavebnictví při zateplování, ale také do náročných podmínek v průmyslových aplikacích. Izolační tmel aeroTHERM vyniká především svou nízkou tepelnou vodivostí při aplikační vrstvě 1mm a tepelnou odrazivostí až 82%. Navíc izolační tmel aeroTHERM skvěle přilne k podkladu, neopadává a pružně se přizpůsobuje jeho změnám. Izolační materiál aeroTHERM má výbornou tepelnou odolnost od -40°C do 150°C bez ztráty deklarovaných vlastností.
Další výborné vlastnosti tepelné izolace aeroTHERM
Izolační tmel aeroTHERM kromě skvělých tepelných izolačních vlastností také propouští vzdušnou vlhkost a neumožňuje její kondenzaci na povrchu. Na rozdíl od jiných izolačních řešení tak vytváří nepříznivé prostředí pro vznik plísní.
Samozřejmostí je, že izolační tmel aeroTHERM je bez zápachu, nehořlavý a neuvolňuje žádné toxické látky (ani je neobsahuje). Jeho minimální životnost je při správné aplikaci minimálně 15 let, což garantuje návratnost investic vynaložených do zateplení. aeroTHERM je univerzální termoizolační řešení
V neposlední řadě musíme vyzdvihnout fakt, že materiál aeroTHERM je dodáván ve formě tmelu, což umožňuje jeho snadnou aplikaci na jakýkoli tvar. Díky velké přilnavosti materiálu k povrchu můžete aeroTHERM nanést prakticky na jakýkoli materiál a díky vysokému rozpětí teplot, kterým odolává je nespočet možných využití.



Oblasti použití termoizolačního tmelu aeroTHERM

Hlavními oblastmi využití materiálu aeroTHERM jsou bytová výstavba, veřejné budovy, firemní prostory, průmyslové provozy, technologická zařízení, osobní a nákladní dopravní prostředky a samozřejmě mnoho dalších.
Bytová výstavba
Novostavby a rekonstrukce. Tepelná izolace stěn, stropů, podlah, tepelná izolace pod podlahové topení, sanace promrzajícího zdiva, odstranění příčin vzniku plísní, v podkroví dodatečné zateplení a odstranění sálání tepla v letních měsících.
Veřejné budovy
Administrativní budovy, nákupní centra, kulturní a kongresové budovy, hotelová a restaurační zařízení, školská, nemocniční a pečovatelská zařízení. Snižování energetické náročnosti budov a zvyšování účinnosti technického zařízení budov: tepelná izolace pláště budov, potrubí topných soustav, klimatizovaných prostor, chladících místností, vytápěných podlah, atd.
Firemní prostory a průmyslové provozy
aeroTHERM zajistí snížení energetické náročnosti budov a výrobních hal, zlepšení teplotních podmínek pracovního prostředí. Snižování energetické náročnosti a zvyšování účinnosti technologických zařízení. Technologická zařízení
Aplikace bez nutnosti vytváření uchycovacích konstrukcí, vysoká účinnost v tenké aplikační vrstvě při maximální úspoře prostoru. Termoizolační účinnost: min. -40°C až +150°C. Aplikace přímo na povrch technologických zařízení. Pod vrstvou tepelné izolace nedochází ke korozi, na povrch tepelné izolace lze aplikovat vodotěsné ochranné nátěry konstrukcí.
Další vlastnosti: nízké pořizovací náklady, dlouhá životnost, minimální nároky na údržbu, snadná opravitelnost. Materiál odolává roztažnosti podkladu.
Osobní a nákladní dopravní prostředky
Celková tepelná izolace interiérů dopravních prostředků, ošetření promrzajících podlah autobusů, stěn vlakových vagónů, snížení energetické náročnosti a zvýšení efektivity klimatizace, topení a mrazících zařízení, zabránění průniku tepla od motoru do interiéru vozidla.
Odstranění a prevence vzniku plísní
Řešení konstrukčních vad pláště budov (promrzání), odstranění kondenzace vlhkosti na chladných zdech a v místnostech se zvýšenou vlhkostí. Aplikací termoizolační vrstvy dojde k odstranění prostředí, ve kterém vznikají plísně.


ZDROJ:http://www.trio-d.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů