Čtvrtek, 25. dubna 2024

Brno: Urban centrum zve do parku s neopakovatelnou atmosférou

Brno: Urban centrum zve do parku s neopakovatelnou atmosférou

Od nového roku Urban centrum na Staré radnici připravilo pro své návštěvníky změnu otevírací doby. A únor zahajuje novou výstavou. Od 5. února se tu můžete "projít" Lužánkami - nejznámějším brněnským parkem, který vstupuje do nové sezóny po komplexní revitalizaci.

Výstava s podtitulem Park s neopakovatelnou atmosférou potrvá přibližně měsíc a mapuje Lužánky v minulosti a dnes, po 21 letech průběžné rekonstrukce, která byla rozdělena do pěti etap a dokončena na jaře 2012.

Pamětníci se mohou těšit na dobové mapy a fotografie a seznámí se s historií místa, kdy se původní hospodářský dvůr proměnil ve francouzský park, který za více než dvě stě let získal přírodě bližší podobu. Představena bude i dnešní podoba parku, jak v textech, tak ve fotografiích. Návštěvníci poznají také řadu významných stromů i prvky umělecké výzdoby parku.

Cílem výstavy je ukázat Lužánky jako pozoruhodné místo, které zve po celý rok k procházkám, odpočinku, zábavě, hrám i sportu. V Urban centru tedy najdete řadu tipů k návštěvě parku, mezi nimi třeba hřiště pro nejmenší děti, výběh pro čtyřnohé společníky, fitpark i řadu sportovišť.

Od počátku ledna se v Urban centru v Mečové ulici mění otevírací doba - nově je otevřeno i v pondělí, naopak se uzavírá v sobotu. Na výstavy tak lze nyní zavítat každý všední den od 10 do 12 hodin a od 13 do 18 hodin. Vstup je volný.

ZDROJ: brno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů