Úterý, 16. dubna 2024

Ford představil nový EcoSport na veletrhu mobilních technologií

Ford představil nový EcoSport na veletrhu mobilních technologií

Ford představil sériovou evropskou verzi svého nového SUV nazvaného EcoSport a pro jeho uvedení si vybral netradičně veletrh Mobile World Congress v Barceloně, zaměřený na mobilní technologie.

EcoSport se ale mezi mobily neztratí, mimo jiné proto, že bude vybaven komunikačním systémem Ford SYNC s hlasovým ovládáním a funkcí automatického tísňového volání. Jako jeden z prvních evropských modelů značky Ford také dostane rozhraní Ford SYNC AppLink, které umožňuje ovládat aplikace v chytrých telefonech hlasem.


"Vstupujeme do éry komunikujících automobilů a představením EcoSportu právě na Mobile World Congress zdůrazňujeme, jak důležité jsou moderní technologie v automobilech pro zákazníky i pro Ford," řekl Paul Mascarenas, technický ředitel Fordu a viceprezident pro výzkum a inovace.
EcoSport doplní nedávno uvedenou novou generaci modelu Kuga a Ford tak bude disponovat na evropských trzích dvěma modely z kategorie SUV. Ford navíc v Evropě plánuje i prodeje další generace crossoveru Ford Edge, což je větší a luxusnější model, který se již těší značné popularitě ve Spojených státech a na dalších trzích.


EcoSport vznikl na globální platformě Fordu pro vozy segmentu B a zákazníkům chce nabídnout agilitu a hospodárnost malého rodinného automobilu spolu s vlastnostmi typickými pro vozy SUV, jako je prostornost, flexibilita, zvýšená jízdní pozice a větší světlá výška.


Nový EcoSport bude k dispozici s inovativním zážehovým motorem 1.0 EcoBoost (92 kW, který zvítězil v prestižní anketě "International Engine of the Year", zážehovým motorem 1.5 Duratec Ti-VCT 81 kW a vznětovým agregátem 1.5 Duratorq TDCi 66 kW. S poslední jmenovanou jednotkou by se EcoSport měl stát nejúspornějším automobilem ve své kategorii. Zákazníkům bude k dispozici rozsáhlá řada asistenčních a bezpečnostních technologií včetně elektronického stabilizačního programu ESP nebo asistentu pro rozjezd ve svahu.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů