Sobota, 20. dubna 2024

Balynka děti pobaví a naučí je třídit odpady

Balynka děti pobaví a naučí je třídit odpady

O Balynce, dobrém štěněti je hudební EKOpohádka v podání Karlovarského hudebního divadla Libora Baláka, kterou viděly už desítky tisíc dětí po celé České republice.
Putovní divadelní představení O Balynce, které zábavnou a hravou formou učí děti třídit, se představí v sobotu 9. března v přednáškovém sále Národního zemědělského muzea v Praze ve 14 a v 16 hodin. Divadlo je součástí akce Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu.
Kapacita sálu je omezena!

Balynka, zatoulané pohádkové štěně, zabloudí do Květinové ulice. Zde bydlí parta veselých kamarádů. Ti společně s Balynkou objeví zapomenutou zahradu, ve které čaruje kocour Robert. Vše by bylo pohádkově krásné, kdyby se kouzla nepřestala dařit, protože v zahradě se opět a opět objevuje nepořádek. Balynka se stane detektivem a záhadu vyřeší...aby vše bylo v pořádku a zahrada byla čistá, hrdinové se postupně učí odpady třídit a odkládat je tam, kam správně patří.

V Národním zemědělském muzeum také probíhá dlouhodobý výstavní projekt o historii obalové techniky, transportu potravin a recyklaci obalů "OD VĚKU SLOUŽÍM ČLOVĚKU", který můžete navštívit od září minulého roku v nových sálech ve 3. patře budovy muzea v Praze na Letné.

Návštěvníci muzea uvidí také putovní výstavu Brána recyklace, která mapuje koloběh odpadů od jejich vzniku přes recyklaci až po nové využití. Představení i výstava jsou součástí školního vzdělávacího programu společnosti EKO-KOM a vznikly na podporu kampaně na třídění odpadů.
Partnerem je nezisková společnost EKO-KOM, která zajišťuje provoz systému třídění a recyklace obalového odpadu v ČR.

www.jaktridit.cz www.branarecyklace.cz www.tonda-obal.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů