Sobota, 20. dubna 2024

Odpady na veletrhu ENVIBRNO

Čeká nás bohatý doprovodný program...

Odpady na veletrhu ENVIBRNO

Novinky ze světa odpadového hospodářství

Ve dnech 23. až 27. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník Mezinárodního veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO. Vystavovatelé veletrhu představí novinky a trendy v oborech environmentálních technologií a služeb. Nabídku vystavovatelů doplňuje doprovodný program veletrhu, který se koná pod záštitou a ve spolupráci s ministerstvy a odbornými asociacemi. Za všechny jmenujme například Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo pro místní rozvoj, CzechInvest, Svaz měst a obcí ČR a oborové asociace a svazy.

Aktuální informace v doprovodném programu

Nabídku vystavovatelů doplní doprovodný program veletrhu, který opět po roce přinese aktuální oborové informace. Problematice odpadů a jejich následnému zpracování se bude věnovat celá řada seminářů. Jmenujme například seminář "Odpady 2013 a jak dál?", který pořádá Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů. České ekologické a manažerské centrum se bude věnovat hodnocení inovativnosti environmentálních technologií ČR, Česká asociace odpadového hospodářství, ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a EnviWebem se zaměří na problematiku nakládání s odpady a přiblíží nový projekt zaměřený na eliminaci černých skládek.

ODPADY 2013 a jak dál? Aneb budeme dále skládkovat?

V rámci doprovodného programu veletrhu ENVIBRNO se hned druhý den veletrhu, tedy ve středu 24. dubna 2013 od 10.00 do 16.00 hodin uskuteční tradiční akce, kterou pořádá STEO - Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů s názvem ODPADY 2013 a jak dál? Aneb budeme dále sládkovat? Seminář se bude věnovat problematice odpadového hospodářství hned z několika úhlů pohledu, jeho součástí bude i problematika energetického využívání odpadů. V rámci dopoledního bloku vystoupí s problematikou energetického využívání odpadů, situaci v České republice a využívání energie z odpadů nebo odpadového hospodářství například zástupci Ministerstva životního prostředí, Ministerstva průmyslu a obchodu nebo zástupce STEO. Zástupce Energie Wasser Bern představí nové zařízení EVO Bern a celkově přiblíží odpadové hospodářství města Bern. Odpolední program představí například další provozy EVO nebo přiblíží Aplikaci REACH v provozu EVO.

Problematika černých skládek a hospodaření s odpady

25. dubna od 13.00 hodin se na přednáškovém mole v pavilonu P uskuteční konference České asociace odpadového hospodářství, Ministerstva životního prostředí a EnviWebu, která se zaměří na problematiku nakládání s odpady a přiblíží nový projekt zaměřený na eliminaci černých skládek. V centru pozornosti bude stále aktuální problematika řešení černých skládek v obcích nebo hospodaření s odpady, a to jak z pohledu stavu a vývoje nové legislativy v oblasti využití odpadů, tak i současné pojetí integrovaných systémů nakládání s odpady nebo možnosti energetického využití odpadů.

Doprovodný program pro veřejnou sféru

V rámci veletrhu se uskuteční také celá řada seminářů určených pro zástupce měst a obcí. Za všechny akce můžeme jmenovat již 20. kongres starostů a primátorů měst a obcí ČR, který pořádá Svaz měst a obcí ČR. Asociace inovačního podnikání organizuje seminář s názvem Inovace a technologie v rozvoji regionů. Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest se bude na veletrhu prezentovat jednak formou výstavní expozice, dále pak v doprovodném programu.

Investiční příležitosti, regionální inovační strategie a komunální technika

Souběžně s veletrhem ENVIBRNO se konají veletrhy URBIS INVEST, kde jednotlivé kraje a města prezentují například komerční nemovitosti, podpory podnikání, rozvojové plány a inovační strategie jednotlivých regionů. Veletrh URBIS TECHNOLOGIE přinese ucelenou přehlídku čistících a úklidových strojů, mechanizace pro zahrádkářské a parkové plochy a dalších zařízení a služeb zaměřených na čistotu měst a obcí. Souběžně konané Stavební veletrhy Brno pak doplní prezentovaná témata o stále aktuální aspekty stavebnictví a technického zařízení budov.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/envibrno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů