Úterý, 19. března 2024

Zveřejnění závazných modelů Provozní ztráty pro PO4

Zveřejnění závazných modelů Provozní ztráty pro PO4

V sekci Dokumenty ke stažení na webu OPŽP a dále v Elektronickém prostředí pro žadatele BENE-FILL, sekci Dokumenty ke stažení, byly dne 14. 3. 2012 zveřejněny aktualizované závazné nástroje pro zpracování Finanční analýzy (FA) pro Prioritní osy 4 Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží Operačního programu Životní prostředí 2007-2013.

Soubor aktualizovaných modelů Provozní ztráty, verze 18.0 , obsahuje vedle výpočetních modelů, doprovodných metodických textů a vypracovaných modelových příkladů i podrobné informace ke zpracování modelu, které jsou uvedeny v uživatelských manuálech. Použití aktualizovaných nástrojů je povinné v rámci XLV. výzvy OPŽP pro individuální projekty generující příjem dle článku 55 Nařízení Rady 1083/2006, ale dokládající provozní ztrátu projektu.

Pro projekty, u nichž je předpoklad generování provozní ztráty projektu, vyplní Žadatel/Zpracovatel model "Provozní ztráta". Model je uzpůsoben jak pro projekty výstavby zcela nové infrastruktury (projekt na tzv. "zelené louce"), tak i projekty obsahující rekonstrukce/rozšíření stávající infrastruktury (tzv. "přírůstkový" přístup).

U projektů, které neprokáží provozní ztrátu v souladu s podmínkami uvedenými v manuálu k modelu Provozní ztráta, příp. přílohách, ověří Žadatel/Zpracovatel postup vyplnění modelu Provozní ztráta/ finanční analýzy s odpovědnými pracovníky SFŽP. V případě pochybností kontaktuje Žadatel/Zpracovatel Oddělení projektové podpory na e-mailu dotazy.fea@sfzp.cz.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů