Sobota, 20. dubna 2024

2. české uživatelské fórum GMES/Copernicus

2. české uživatelské fórum GMES/Copernicus

CENIA, česká informační agentura životního prostředí jako hlavní koordinátor Národního sekretariátu GEOSS/GMES pořádá 2. české uživatelské fórum GMES/Copernicus, které se koná ve dnech 29. - 30. května 2013 ve Velkém sále Ministerstva dopravy v Praze. Spolupořadateli akce jsou Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo dopravy.

Letos se opět zúčastní zástupci evropských institucí - Generálního ředitelství pro podnikání a průmysl Evropské komise, Evropské kosmické agentury, Evropské agentury pro životní prostředí a JRC - Společného výzkumného střediska Evropské komise.

Hlavním cílem konference je informovat české uživatele o datech, službách a aplikacích dostupných v rámci evropského programu GMES, nově označovaného jako Copernicus. Letošní ročník bude zaměřen na konkrétní témata služeb Copernicus - krizové řízení, území, atmosféru a změnu klimatu. Součástí konference bude možnost vyzkoušet si praktickou aktivaci služeb mapování v krizovém řízení, podílet se na vytváření implementačního plánu Copernicus v České republice, prezentovat vlastní činnost spojenou s GMES/Copernicus v sekci individuálních prezentací, soutěžit o nejlepší poster nebo osobně registrovat region do evropského sdružení NEREUS. Součástí konference bude výstava vítězných snímků fotografické soutěže ImagineAir pořádané Evropskou agenturou pro životní prostředí.

Podrobné informace jsou zde.

Registrace na konferenci je možná zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů