Sobota, 20. dubna 2024

STAVOTECH OHLÁSÍ STAVEBNÍ SEZÓNU V REGIONU

Co má smysl v každé době? Kvalitně bydlet, úsporně topit, užít si na zahradě s rodinou...

STAVOTECH OHLÁSÍ STAVEBNÍ SEZÓNU V REGIONU

K tomu vám napomůže stavební veletrh STAVOTECH s výstavou Bazény a Sauny 4.- 6.dubna v Olomouci. Více než 150 vystavovatelů nabídne své výrobky i služby v prostorách pavilonů E, G, H, montované hale M a přilehlých venkovních plochách Výstaviště Flora.
"Zájem o jarní veletrh je ze strany vystavovatelů pravidelně velký. Firmy si uvědomují svou šanci prezentovat se před veřejností v prvním možném termínu. V období, kdy většina stavebníků konzultuje své představy o bydlení s odborníky a projektanty, v období, kdy se rozhodují o optimálních materiálech či nejvýhodnějších nabídkách stavebních firem," zdůvodňuje zájem o veletrh Petr Nasadil z pořadatelské společnosti Omnis Olomouc, a.s.
Nejsilnější zastoupení mají firmy nabízející zdící materiály, střešní krytiny, dřevěná i plastová okna, dveře a parapety, garážová vrata, izolace, domovní čističky odpadních vod. Také na jarní etapě veletrhu je velmi silná oblast vytápění, návštěvníci zde najdou kotle, topná tělesa, podlahové vytápění, také alternativní způsoby jsou zastoupeny tepelnými čerpadly, solárními systémy, rekuperací. Ty, kteří uvažují o budoucí podobě svého bydlení, jistě zaujme nabídka realitních kanceláří, finančního poradenství i speciální nabídky rodinných domů od klasických novostaveb po dřevostavby a nízkoenergetické domy.
Součástí jarní etapy veletrhu STAVOTECH Olomouc je již 13. ročník specializované výstavy Bazény & Sauny, která v pavilonu E představí bazény, sauny, whirlpooly a jejich příslušenství. Přímo na veletrhu, také v pavilonu E, budou mít návštěvníci možnost zhodnotit to nejlepší, co bylo v Olomouckém kraji za poslední dva roky postaveno. Budou zde poprvé vystaveny prezentační panely všech 47 staveb, které se účastní soutěže "Stavba roku 2012 Olomouckého kraje", vyhlášené Olomouckým hejtmanstvím.
Nedílnou součásti veletrhu je doprovodný program. Přednášky jsou letos zaměřeny zejména na aktuální témata - energetických úspor, využívaní obnovitelných zdrojů energie (tepelná čerpadla, rekuperace a solární kolektory), průkazy energetické náročnosti budov. Také na technologie navrhování vozovek, nové směrnice v posuzování shody stavebních výrobků, stavební hmoty z recyklátů atd... Na veletrhu také najdete venkovní galerie fotopanelů Stavební policie - kritizovat a chválit, kde architekt komentuje chyby i nevkus při výstavbě rodinných domů a chválí zdařilé stavby. Inspirační výstava Pestré tváře dřevostaveb představí zajímavé novostavby- dřevostavby rodinných domů z České republiky i Evropy.
Pro návštěvníky veletrhu připravili organizátoři společně s partnery opět "Veletržní tombolu". Každý z prvních 5000 dospělých návštěvníků veletrhu si vytáhne los - k dispozici bude více než 1000 hodnotných cen, každý pátý tedy vyhrává. Mezi cenami ti šťastnější najdou například mnohatisícové poukazy na nejrůznější produkty a služby vystavujících firem.
Jarní veletrh STAVOTECH a souběžně probíhající akce jsou dobrou příležitostí pro konzultaci s odborníky i bohatým zdrojem hodnotných informací a inspirace. Nenechte si tedy ujít příležitost a zavítejte na olomoucké Výstaviště Flora 4. - 6. dubna mezi 9,00 - 18,00 hodin, v sobotu do 17,00 hodin.
Doprovodný program Stavotech jaro 2013

Salonek restaurace Fontána (hlavní alej Smetanových sadů). Vstup zdarma.

Čtvrtek 4.dubna 2013

10,00 - 12,00 hod
Současné problémy technologie vozovek při jejich navrhování.
Provádění a kontrola
Ing. Jan Zajíček - zpracovatel ČSN pro konstrukce vozovek, zpracovatel TP 208, člen ČKAIT
Seminář pořádá oblastní kancelář ČKAIT Olomouc a je ohodnocen v rámci celoživotního vzděláváni 1 akreditačním bodem.

13,00 - 13,30 hod
Stavební hmoty z recyklátu odpadního obrazovkového skla
Experimentální ověření možnosti přípravy stavebních hmot (tvárnice,omítky a malty) z obrazovkového skla
Bc. Tomáš Opletal, PřF, UP Olomouc

13,40 - 14,50 hod
Soběstačnost - základ energetické koncepce budoucnosti
Ing. Ervín Nohejl, CZECHSOLAR spol. s r.o.

15, 00 - 17,00 hod
Termíny a povinnosti pro stavebníky a vlastníky budov dle novely zákona 406/2000 Sb, energetické průkazy budov.
Ing. Pavel Svoboda, energetický auditor, S-Therma Olomouc

Pátek 5. dubna 2013

10,00 - 11,00 hod
Připravované změny v posuzování shody stavebních výrobků podle nové Směrnice EU č. 305/2011
Spolupráce Mendelovy univerzity v Brně a Zkušebny STV Zlín v rámci využití studentů při řešení výzkumných a technologických témat pro výrobní společnosti.
Ing. Miroslav Zapletal, Ing. Petr Sláčík. Ing. Petr Mitáček Mendelova Univerzita v Brně, Lesnická a dřevařská fakulta, Zkušebna STV Zlín

11,00 - 12,00 hod
Stavebnictví a chráněné druhy živočichů - Jak postupovat od přípravy až po realizaci projektu
Mgr. Lukáš Viktora , Česká společnost ornitologická
RNDr. Petra Schnitzerová, Ph.D., Česká společnost pro ochranu netopýrů

12,30 - 13,30 hod
Nový energetický zákon a kontrola kotlů
Ing. Miroslav Baručák, Energos

13,30 - 14,30 hod
Tepelná čerpadla - dotační tituly a využití u velkých staveb
Ing. Tomáš Fránek, Hot - Energy, s.r.o.

14,30 - 15,30 hod
Obnovitelné zdroje energie - solární kolektory, rekuperace, tepelná čerpadla
Ing. Daniel Malucha, Regulus, spol. s r.o.

STAVBA ROKU 2012 OLOMOUCKÉHO KRAJE
Přehlídka staveb realizovaných v Olomouckém kraji v období 2011 - 2012. Vystaveny zde budou prezentační panely všech 47 přihlášených staveb. Soutěžní přehlídku vyhlašuje jednou za 2 roky Olomoucké hejtmanství.


STAVEBNÍ POLICIE
KRITIZOVAT A CHVÁLIT
Venkovní galerie fotopanelů - architekt komentuje chyby i nevkus při výstavbě rodinných domů a chválí zdařilé stavby. Ve spolupráci s časopisem Dům a Zahrada.

PESTRÉ TVÁŘE DŘEVOSTAVEB
Inspirační výstava zajímavých novostaveb - dřevostaveb rodinných domů z České republiky i Evropy, ve spolupráci s časopisem Dřevo&Stavby.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů