Pátek, 19. dubna 2024

E.ON Energy Globe ČR 2013 - letos již pátý ročník

Zavedli jste doma či ve své firmě inovace, které šetří energii nebo pro její výrobu používají obnovitelné zdroje? Recyklujete v obci odpadní energii? Šíříte osvětu mezi mládež? Nebo jste si zateplili dům či zrealizovali jiné úpravy, které vedou k úsporám energií a peněz? Pak je E.ON Energy Globe Award ČR ta pravá soutěž pro Vás.

E.ON Energy Globe ČR 2013 - letos již pátý ročník

Vítězné projekty jednotlivých kategorií získají hodnotné ceny do partnerů soutěže. Absolutní vítěz E.ON Energy Globe ČR 2013 získá peněžní odměnu v hodnotě 300.000 Kč.

Již popáté má každý jedinec, domácnost, firma, obec či město, instituce nebo sdružení v České republice možnost přihlásit do soutěže jakýkoliv projekt, který se týká ekologie, úspor energií či ochrany životního prostředí a ukázat tak nejen veřejnosti v České republice, ale i ve světě, že pro řadu ekologických problémů již existují vhodná řešení.

eonZapojení do soutěže je bezplatné a můžete přihlásit jak zrealizované, tak nově i nezrealizované projekty. Soutěž E.ON Energy Globe Award ČR, která je často nazývána také jako udělování "ekologických oskarů", má v České republice 5 soutěžních kategorií:Obec, Kutil, Firma, Mládež a nově kategorii Nápad.

Obec (všechny energeticky úsporné projekty, které byly zhotoveny pro efektivnější využívání obnovitelných zdrojů energií, které zhotovila obec či město)

Kutil (všechny malé i velké projekty z oblasti ekologie, úspor energií a využívání obnovitelných zdrojů, které zpracoval člověk v domácnosti)

Firma (energeticky úsporné projekty, které šetří energie a přináší tak úsporu energií a nákladů pro firmy)

Mládež (všechny dlouhodobé projekty vypracované mládeží či školou).

V těchto kategorií jsou hodnoceny již zrealizované projekty. Nyní však máte možnost přihlásit projekty, které máte ve své hlavě nebo na papíře a neměli jste na jejich realizaci dost odvahy
a peněz. V letošním 5. jubilejním ročníku přichází nová kategorie - Nápad (nápady, myšlenky, vize či produktové inovace zabývající se energeticky úspornou problematikou). Energetická společnost E.ON vybere v průběhu roku vhodný projekt z této kategorie a pomůže jej realizovat.
Hlavním posláním soutěže je národní i mezinárodní zviditelnění úspěšných ekologicky zaměřených projektů a zároveň podpora vědomí všech lidí na naší planetě, že mohou a musejí něco udělat pro kvalitní životní prostředí. Vítězný projekt v každé kategorii obdrží hodnotné ceny od partnerů soutěže, bronzovou sošku a patřičnou mediální pozornost. Celkový vítěz získá odměnu 300 000 Kč a bude Českou republiku zastupovat na mezinárodním finále v jedné ze světových metropolí.

Své zrealizované energeticky úsporné projekty přihlašujte do 17. 5. 2013 a nezrealizované projekty do kategorie Nápad až do 31. 12. 2013.

Bližší informace a přihlášku naleznete na www.energyglobe.cz


energy globe

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů