Pátek, 29. března 2024

Města bez smogu 2013: zahájeno hlasování veřejnosti

Architektonická soutěž Města bez smogu se otevřela široké veřejnosti. Soutěžící odevzdali přes devadesát soutěžních návrhů, které jsou nyní vystaveny na soutěžní stránce www.bezsmogu.cz.

Města bez smogu 2013: zahájeno hlasování veřejnosti

Veřejnost zde může zvolit návrh, který získá Cenu veřejnosti a zúčastnit se tak losování o jednu z hodnotných věcných cen.

Soutěž Města bez smogu vyhlásila v březnu letošního roku společnost Českomoravský cement, a.s. Předmětemjiž druhého ročníku soutěže bylo navrhnout betonový objekt umístitelný ve veřejném prostranství, který bude díky použití speciálního cementu s technologií TX Active čistit vzduch ve svém okolí. Studenti a začínající odborníci v oborech architektury, stavebnictví, designu a výtvarných umění měli dva měsíce na to, aby odevzdali své návrhy. Na konci měsíce dubna zasedla odborná porota, která vyhodnotila tři hlavní ceny v soutěži, cenu generálního ředitele a ceny partnerů soutěže. Nyní jsou soutěžní návrhy vystaveny veřejnosti, která tak může v hlasování vybrat vítěze Ceny veřejnosti.

On-line hlasování probíhá od 2. do 29. května na soutěžnístráncewww.bezsmogu.czPro tři vylosované hlasující jsou připraveny věcné ceny: tablet iPad4 a dva tablety Google Nexus 7. Vyhlášení výsledků soutěže stejně jako výherců veřejného hlasování se uskuteční 29. května v brněnském Domě umění.

Prohlédněte si soutěžní návrhy a hlasujte na www.bezsmogu.cz

začátek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů