Pátek, 29. března 2024

Martin Fišer členem představenstva evropské organizace WEEELABEX

Martin Fišer členem představenstva evropské organizace WEEELABEX

Manažer zpracování neziskové organizace ASEKOL Martin Fišer (36) byl zvolen členem představenstva organizace WEEELABEX. Celoevropská organizace je společným projektem subjektů z řad výrobců a zpracovatelů elektrospotřebičů a asociace WEEE Forum sdružující evropské kolektivní systémy.

Martin Fišer vystudoval obor Technika a technologie zpracování odpadů na Technické fakultě České zemědělské univerzity v Praze, v minulosti působil ve společnosti Aquatest na pozici technologa v oblasti vývoje a dodávek recyklačních technologií. Již od roku 2009 pracuje jako manažer zpracování neziskové organizace ASEKOL, která se zabývá zpětným odběrem elektroodpadu v České republice. Fišer se pod záštitou společnosti ASEKOL již od začátku projektu aktivně podílel na přípravách evropských norem WEEELABEX pro sběr, dopravu a zpracování vysloužilých elektrospotřebičů, zejména pak na definování specifických požadavků na zařízení s CRT obrazovkou.

Hlavním úkolem Fišera stejně jako všech členů představenstva bude uvést fungování celého systému evropské certifikace zpracovatelů elektroodpadu do praxe. Zároveň zůstává na své pozici v kolektivním systému ASEKOL.

Organizace WEEELABEX:

V dubnu byla v Praze otevřena hlavní kancelář organizace WEEELABEX, jejímž cílem bude z české metropole dohlížet na dodržování norem pro nakládání s vysloužilými elektrospotřebiči v celé Evropě a udílet audity zpracovatelům elektroodpadu. Při této příležitosti proběhla i volba osmičlenného mezinárodního představenstva, Martin Fišer byl zvolen jako jeden ze dvou českých zástupců.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů