Čtvrtek, 28. března 2024

Aukce energií předčila veškerá očekávání. Zájem byl obrovský

Aukce energií předčila veškerá očekávání. Zájem byl obrovský

Ústí nad Orlicí - Aukce energií skončila v Ústí nad Orlicí nebývalým úspěchem. Dokazuje to i odborné hodnocení eCENTRE. Historicky první aukce se zúčastní 300 domácností a 20 firem z Ústí nad Orlicí a okolí. Město tak muselo oproti předpokladu prodlužovat provozní dobu kontaktních míst, kde se často tvořily fronty.

"Z výsledku máme jako město obrovskou radost, protože se ukazuje, že to mělo smysl. Budeme s napětím očekávat, jaká cena se nakonec pro občany vysoutěží," komentoval výsledky aukce starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek. Projekt má svou první část za sebou.

Nyní musí najatá firma zkontrolovat sesbírané podklady a připravit výchozí poptávku pro aukční síň. Samotná elektronická dražba proběhne poslední týden v červnu a občané ji budou moci sledovat on-line na webových stánkách města Ústí nad Orlicí.

"Budeme s napětím očekávat výsledky aukce. Město pevně věří, že občané a firmy dosáhnou nejvyšších úspor díky velkému počtu přihlášených," popsal očekávání města starosta Petr Hájek, který však vidí v celé aukci ještě rozměr sociální. "Celý zájem o aukci vypovídá o tom, jak je dnešní doba pro lidi těžká. Je to spíše výpověď o této době, kdy lidem začaly docházet peníze a tak se snaží ušetřit, kde se dá," poukázal na často opomíjený fakt Hájek.

Ústí nad Orlicí pomůže dalším městům
Radnice garantuje, že žádnému ze zájemců o levnější energie nepřinese elektronická aukce vyšší cenu, než platil dosud. Město Ústí nad Orlicí je tak první v Pardubickém kraji, kde se společná aukce energií pro občany a podnikatele opravdu uskuteční. Své zkušenosti si však nechce nechat jen pro sebe. Rozhodlo se, že je předá i dalším městům v Pardubickém kraji.

"Osobně to vnímám tak, že si musíme v této těžké době všichni pomáhat. Proto budeme rádi, pokud naše zkušenosti pomohou zlevnit energie i občanům dalších měst a obcí," uzavřel starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Rekapitulace projektu:

Dne 08.04.2013 dala Rada města Ústí nad Orlicí na svém 87. zasedání projektu "Společný nákup - společná úspora" zelenou.
Dne 25.04.2013 proběhlo setkání s občany, na kterém byl projekt "Společný nákup - společná úspora" představen veřejnosti. Na tomto setkání se zájemci dozvěděli potřebné informace o projektu, jak taková aukce funguje a jaké podklady je třeba přinést na kontaktní místo.
Dne 06.05.2013 byla Radou města Ústí nad Orlicí schválena bezúplatná smlouva o zajištění podpory při realizaci projektu "Společný nákup - společná úspora" se společností eCENTRE a.s., Jankovcova 1594/14, Praha 7.
Sběr podkladů od občanů a firem započal dne 06.05.2013 na zřízeném kontaktním místě v budově radnice č.p. 16 - Galerie pod radnicí. Původní termín ukončení tohoto sběru tj. 22.05.2013 byl z důvodu velkého zájmu veřejnosti prodloužen do 27.05.2013. V uvedeném časovém rozmezí byla rovněž zřízena i odloučená pracoviště centrálního kontaktního místa, a to v částech města Hylváty, Kerhartice a na sídlišti Štěpnice.


Kontakt:
hajek@muuo.cz
Petr Hájek
starosta města
http://www.ustinadorlici.cz/
777 736 337
+420 495 279 247

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů