Pátek, 29. března 2024

Hornbach je jediný obchodní řetězec s certifikací dřeva FSC pro organizace

Hornbach je jediný obchodní řetězec s certifikací dřeva FSC pro organizace

Společnost Hornbach dlouhodobě usiluje o šetrné hospodaření s přírodními zdroji. Právě proto jeho zákazníci ve všech hobbymarketech naleznou tropické dřevo pouze s certifikátem FSC (Forest Stewardship Council), který zaručuje, že dřevo nebylo zpracováno z ilegálně kácených tropických pralesů.

"Našim zákazníkům nabízíme pouze zboží nejvyšší kvality za nejnižší cenu. Je však potřeba nezapomínat ani na životní prostředí a udržitelné chování. Právě proto prodáváme tropické dřevo pouze s certifikací FSC. Pokud takové výrobky nemáme na skladě, raději nenabídneme žádné tropické dřevo, než abychom touto cestou podporovali plenění tropických pralesů," říká k certifikaci Helena Ševčíková ze společnosti Hornbach.

Německá rodinná společnost Hornbach je od roku 2007 prozatím jediným obchodním řetězcem, který se může pyšnit certifikací FSC pro organizace. Ve svém sortimentu nabízí tato společnost několik tisíc produktů s touto certifikací, v nabídce nechybí ani netradiční dřevo massaranduba, které je vhodné např. pro stavbu terasy.

"Čím dál častěji se naši zákazníci ptají vedle kvality a ceny surovin také na jejich původ a ekologickou nezávadnost. V květnu jsme proto společně s organizací FSC Česká republika uspořádali na všech našich prodejnách v České republice propagační akci, která měla za účel vzdělávat naše zákazníky a přinášet jim informace o ekologickém zpracování dřeva, a také o certifikaci FSC, která je například v USA již standardem," doplňuje Helena Ševčíková.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů