Čtvrtek, 18. dubna 2024

Nástroje pro lipský symfonický orchestr se přepravují zeleně

Nástroje pro lipský symfonický orchestr se přepravují zeleně

DHL Freight, jeden z předních poskytovatelů logistických služeb, přepravila pro lipský symfonický orchestr (Leipzig Gewandhaus Orchestra) kompletní vybavení od hudebních stojanů přes taktovku dirigenta až po kontrabas, a to prostřednictvím uhlíkově neutrální služby.

DHL Freight vypočítala produkci emisí související s dopravou pro koncerty renomovaného orchestru za rok 2013 (koncerty budou v Bayreuthu, Toblachu, Lublani, Salzburgu, Londýně, Paříži a Vídni). Výsledkem je osm tun CO2, které budou kompenzovány v rámci programu GoGreen prostřednictvím externích projektů na ochranu klimatu.

"Jsme rádi, že DHL společně s námi vyhledává nové cesty. Spoléháme se na její odborné znalosti při našem koncertním turné po celém světě již řadu let. Při manipulaci s citlivými nástroji je pro nás při každém koncertě prioritou bezpečnost a spolehlivost. Pomocí programu GoGreen zmírňuje DHL Freight dopady na životní prostředí, a to nás těší," uvedl profesor Andreas Schulz, ředitel orchestru Leipzig Gewandhaus.

Přepravou cca 65m3 nákladu pro koncerty lipského orchestru v druhé polovině roku se vytvoří 7,17 tun CO2. Tato hodnota se rovná hmotnosti 60 tympánů (kotlů). Po přesném výpočtu všech emisí DHL Freight celkovou částku zaokrouhlí a vykompenzuje osm tun CO2 prostřednictvím portfolia certifikovaných projektů mezinárodní ochrany klimatu GoGreen, mezi něž patří např. projekt čistírny vody pro obyvatele Kambodže.

"Přechod k ekologicky šetrné dopravě je důležitým mezníkem v našem dlouhodobém partnerství s orchestrem Leipzig Gewandhaus. Jako přední světová logistická společnost máme společenskou zodpovědnost přispívat k ochraně životního prostředí. Zejména program komplexní ochrany životního prostředí GoGreen poskytuje v tomto směru udržitelný příspěvek," vysvětluje Christof Ehrhart, ředitel firemní komunikace a společenské odpovědnosti.

DHL je oficiálním logistickým partnerem orchestru Leipzig Gewandhaus od roku 2009 a převáží všechny jeho nástroje a vybavení při koncertních turné v Evropě, Asii a Americe. Navíc se DHL stará i o celní odbavení. Pro hladký průběh turné je klíčovým ukazatelem podrobné logistické plánování, které může trvat až jeden a půl roku.

Cílem programu GoGreen Deutsche Post DHL je zlepšit účinnost uhlíkové stopy společnosti o 30 procent do roku 2020. To znamená snížit úroveň emisí oxidu uhličitého u každého dopisu a balíku, každé tuny nákladu a každého metru čtverečního používaných skladových prostor o 30 procent v porovnání s rokem 2007. Tento cíl také bere v úvahu emise oxidu uhličitého subdodavatelů v přepravním odvětví, kteří představují největší podíl všech emisí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů