Sobota, 20. dubna 2024

14 nejlepších kempů v Evropě: pro rodinu, na wellness i na golf

Německý autoklub ADAC letos vybral 14 nejlepších evropských kempů. Hledal mezi rodinnými kempy, luxusními, ale také mezi těmi, které nabízejí wellness.

14 nejlepších kempů v Evropě: pro rodinu, na wellness i na golf

Kde tedy zaparkovat karavan v Itálii, Chorvatsku, Rakousku či Německu?

NEJLEPŠÍ KEMPY PRO RODINU

Emst: Camping De Wildhoeve

Pro malé děti tu mají obrovské jezero ke koupání s hloubkou okolo půl metru a spoustu hracích prvků. Koupat se můžete také v subtropickém krytém bazénu. Rodiny s malými dětmi i s většími potomky do 12 let se tu nudit nebudou.

Zaton: Holiday Resort

Několik kilometrů severně od Dubrovníku se nachází populární kemp, který už posedmé dostal ocenění od autoklubu ADAC. Zaton znamená v překladu zátoka a zdejší kemp na břehu Jadranu cílí hlavně na rodiny s dětmi.

Wietzendorf: Südsee-Camp

Rodinný kemp na dálnici mezi Hamburkem a Hannoverem. Ačkoliv leží na severu Německa, jeho návštěvníci se koupou v sousedství banánovníků. Centrem kempu je totiž krytý tropický bazén.

NEJKOMFORTNĚJŠÍ KEMPY ZAMĚŘENÉ NA WELLNESS

Blavand: Hvidbjerg Strand Feriepark

Kemp u Severního moře nabízí nové wellness centrum s rozlohou 1200 m2. Najdete tu všemožné sauny a bazénky s různě teplou vodou. Kemp nezapomíná ani na děti, pro které je tu mnoho hřišť a dalších atrakcí.

Sextental: Caravanpark Sexten

Komfortní kemp v úžasné přírodě jihotyrolských Alp. Jeho wellnessové centrum plně zapadá do zdejší přírody - do vody se dostanete po velkých kamenech, druhým nejčastějším stavebním materiálem areálu bylo dřevo. Ubytovat se lze také v domcích v korunách stromů.

Seelbach: Ferienparadies Schwarzwälder Hof

Pohoří Černý les na jihozápadě Německa připomíná svou nadmořskou výškou české hory. Vedle prvotřídního wellnessového areálu nabízí také například turistické stezky po okolních kopcích.


NEJEXKLUZIVNĚJŠÍ MALÉ KEMPY

Bad Griesbach: Kurcamping Dreiquellenbad

Kemp nedaleko bavorského Pasova, ze kterého je to kousek na golf nebo do termálů. Vyrazit je možné na pěknou nordic-walkingovou túru, k dispozici jsou tu také elektrokola.

Prad am Stilfserjoch: Camping Residence Sägemühle

V přírodním parku Stilfserjoch si na své přijdou milovníci Alp - výlety lze podnikat pěšky, na cestovním i horském kole. Vykoupat se je možné přímo v kempu v krytých bazénech a bazéncích.

Pozza, Val di Fassa: Family & Wellness Resort Vidor

Další kemp na severu Itálie v sousedství jedinečných Dolomit zaměřený na rodinu a wellness. Místní restaurace slibuje výborné kulinářské zážitky.

NEJOBLÍBENĚJŠÍ KEMPY PODLE ČTENÁŘŮ ADAC MAGAZÍNU

Salou: Camping Resort Sangulí Salou

Asi sto kilometrů jižně od Barcelony na pobřeží Středozemního moře leží nejoblíbenější kemp u čtenářů magazínu Motorwelt, který vydává ADAC.

Aschau/Zillertal: Erlebnis Comfort Camping Aufenfeld

Zillertalské údolí se chlubí tím, že žije velmi aktivně. Platí to také pro kemp Aufenfeld. Návštěvníci z něj vyrážejí na túry, cyklovýlety, projížďky historickými vlaky, koupat se je tu možné venku i pod střechou.

Ardeche: Camping Nature Parc LArdechois

Na břehu řeky Ardeche naleznou příznivci pobytu v kempu veškerý komfort a také koupání ve vyhřívaném vodním parku. Řeka nabízí svezení v kánoi pro začátečníky i pokročilé.

ZVLÁŠNTÍ OCENĚNÍ

Kemp s hřištěm swingolfu: Campingpark Kalletal

Swingolf je jednodušší verzí golfu, která se hodí i pro ty, pro něž je klasický golf moc složitý. Hra navíc zabere méně času a hodí se jako dvouhodinová zábava pro celou rodinu.

EKOLOGICKÁ CENA

Fehmarn: Camping und Ferienpark Wulfener Hals
V kempu u Baltského moře nakládají s vodou tak, že si vysloužili už několik ekologických ocenění. Zároveň patří mezi nejkrásnější kempy v Německu.

NEJLEPŠÍ

1. Vidor, Itálie
2. Sägemühle, Itálie
3. Sangulí Salou, Španělsko
4. Sexten, Itálie
5. Wildhoeve, Nizozemsko
6. Aufenfeld, Rakousko
7. Zaton, Chorvatsko
8. Schwarzwälder Hof, Německo
9. Wulfener Hals, Německo

AUTOR: Petr Buček

AutemBezpečně.cz

Zdroj:IN magazín
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů