Sobota, 20. dubna 2024

Novinky 7.G: Léto v plném proudu

Novinky 7.G: Léto v plném proudu
  1. PŘIPRAVOVANÉ ČÍSLO: Na co se můžete těšit?
  2. WEB: 7+1 článek na léto
  3. ZVEME VÁS: Letní festivaly v plném proudu
  4. HNUTÍ DUHA: Petice za dobrý zákon o Šumavě


PŘIPRAVOVANÉ ČÍSLO 7.G
Na co se můžete těšit?

Čtvrté letošní číslo Sedmé generace bude ve znamení automobilismu - jeho boomu, nazelenalých výhonků, takzvaných "přírodě přátelských aut", i car free alternativ. Dočkáte se ale samozřejmě i řady jiných článků: reportáží z CHKO Soutok a klimatického hnutí 350.org, profilu woodcraftera Miloše Seiferta nebo rozhovoru se zpěvačkou Monikou Načevou. Přiblížíme také osudy zahrádkových osad, fenomény sdíleného cestování a mobilního environmentálního vzdělávání, etická dilemata nanotechnologií a robotiky, ne/výhody vytápění peletami nebo tuzemskou nabídku eko-kosmetiky. A to vše okořeníme ekosexuálními tipy. Krátit čas si mezitím můžete dočítáním minulého čísla.

WEB
7+1 článek na léto

Pro nepředplatitele Sedmé generace jsme na webu otevřeli 7+1 článek z předloňského ročníku. Budete-li mít v letních parnech čas a chuť, můžete putovat starým mocnářstvím nebo se zamyslet nad geokešingem, zeleným programováním, otužováním, vlastními mediálními stopami, ochranou veřejného prostoru, udržitelnou ekonomikou nebo jemnými akcemi, které mohou vést k zázračným výsledkům.

ZVEME VÁS
Letní festivaly v plném proudu

Po červencovém Ekologiku nás v srpnu nás můžete potkat na legendárním festivalu Trutnov Open Air od 16. do 18. 8., o týden později pak ve vinařském kraji v Mikulově na festivalu nepopulární hudby Eurotrialog, letos věnovaném Filipu Topolovi a Psím vojákům. Kromě hudby (mimo jiné Už jsme doma, Fru Fru, Čokovoko, Zrní nebo Poletíme?) se můžete těšit i na výstavy, filmy a další kulturní program.

HNUTÍ DUHA
Petice za dobrý zákon o Šumavě

Horkému šumavskému tématu jsme se v minulých letech věnovali nejednou, například v článku Jaromíra Kyzoura Stoleté výročí v tisícileté kalamitě nebo v nadčasovém rozhovoru s Jaromírem Bláhou. Pokud máte za to, že by šumavský národní park neměl ustupovat zájmům investorů, můžete podepsat aktuální petici, která se snaží přimět Poslaneckou sněmovnu k lepší zákonné ochraně šumavské přírody. Za podpis i šíření mezi své známé mockrát děkujeme.
Léto v přírodě přeje
redakce 7.G
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů