Pátek, 29. března 2024

Společnost Pražské služby se stala národním šampionem v soutěži European Business Awards

Společnost Pražské služby se stala národním šampionem v soutěži European Business Awards

V rámci prestižní soutěže European Business Awards zaznamenala společnost Pražské služby cenný úspěch: Získala titul národního šampiona ČR v kategorii firem, přispívajících k trvale udržitelnému rozvoji životního prostředí.

"Z vítězství v národní kategorii máme velkou radost. Pro společnost Pražské služby je ekologický přístup k práci velmi významným faktorem. Důkazem může být například činnost našeho Zařízení na energetické využití odpadu v Praze-Malešicích nebo stále se zvětšující počet úklidových a popelářských vozů na zemní plyn, jež naše společnost používá," říká mluvčí společnosti Julián Záhorovský.

Vítězstvím v národní kategorii účast společnosti Pražské služby v soutěži European Business Awards nekončí. Nyní společnost postupuje do dalšího kola, v němž se utká s národními šampiony z dalších evropských zemí. "Uděláme vše pro to, abychom se v mezinárodní konkurenci neztratili a získali další ocenění," slibuje mluvčí Záhorovský.

Soutěž European Business Awards je vyhlašována od roku 2006. Každoročně soutěží nominované firmy z jednotlivých zemí v několika kategoriích. Kromě přínosu k udržitelnému rozvoji životního prostředí se oceňuje například i zavádění nových technologií, vstřícnost k zákazníkům či vztah k zaměstnancům. V posledních letech se soutěže účastní i úspěšné české firmy, jako například Kofola, Partners Financial Services, TOS Varnsdorf či AdAstra. Patronem soutěže je Karel De Gucht, evropský komisař pro obchod.

Hlavním partnerem soutěže pro Českou republiku je společnost RSM TACOMA, která patří do sítě jedné z největších poradenských společností na světě, RSM International.

Společnost Pražské služby je firmou s tradicí a dlouholetými zkušenostmi v nakládání s komunálním odpadem a jeho odstraněním. V současné době vykonává společnost Pražské služby funkci operátora celopražského systému nakládání s komunálním odpadem a ve spolupráci s dalšími subdodavateli zajišťuje soustřeďování, využívání a odstraňování veškerého odpadu vyprodukovaného občany hlavního města Prahy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů