Sobota, 20. dubna 2024

Připomínkování legislativy - Konzultace k lepšímu přístupu k právu životního prostředí v EU; T: 6. 9. 2013

Evropská Komise zpracovala veřejnou konzultaci týkající se přístupu k právu ve věcech týkajících se životního prostředí - možnosti lepšího přístupu k právu na úrovni členského státu.

Připomínkování legislativy - Konzultace k lepšímu přístupu k právu životního prostředí v EU; T: 6. 9. 2013

Cílem konzultace je shromáždit pohled široké veřejnosti a všech dotčených subjektů tak, aby bylo možné vyhodnotit, zda by případná legislativní úprava v této oblasti měla určitou přidanou hodnotu v zajištění efektivního a nediskriminujícího přístupu k právu životního prostředí napříč členskými státy EU. Dále je cílem konzultace identifikovat oblasti, kde by cílená legislativní úprava na úrovni EU mohla pomoci naplnit cíle v zajištění přístupu národních soudů k otázkám práva životního prostředí.

Konzultace obsahuje kromě úvodních dotazů 23 otázek uspořádaných do oddílů týkajících se významu zajištění účinného a účelného přístupu k právní ochraně v záležitostech týkajících se životního prostředí v členských státech, možnostech zajištění účinného a účelného přístupu k právní ochraně v záležitostech týkajících se životního prostředí a oblastí, na něž by se mohla zaměřit opatření EU.

Konzultační dokument s otázkami k této problematice a doprovodný dokument naleznete v příloze. Informace o konzultaci a další doprovodné dokumenty jsou rovněž dostupné na stránkách EK zde.

Své připomínky k dané konzultaci či jakékoliv podněty k této problematice prosíme, zasílejte na adresu eupripominkovani@komora.cz a to nejpozději do 6. září 2013. Pokud byste na konzultaci Evropské komise odpovídali přímo, informujte nás prosím o Vašem příspěvku také.

Související soubory

Konzultační dokument ČJAdobe AcrobatPDF | 88,97 kBuložitDoprovodný dokument AJAdobe AcrobatPDF | 87,67 kBuložit
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů