Pátek, 29. března 2024

3. výzva ve Společném programu na podporu výměny kotlů

3. výzva ve Společném programu na podporu výměny kotlů

Po Moravskoslezském a Ústeckém kraji připravilo Ministerstvo životního prostředí již 3. výzvu k podávání žádostí na poskytnutí dotace ze Společného programu na podporu výměny kotlů, a to spolu se Středočeským krajem.

"Podpisem dohody mezi MŽP a Středočeským krajem dne 22. 8. 2013 budou moci obyvatelé Středočeského kraje získat dotace v celkové výši 40 milionů korun. To představuje výměnu přibližně tisícovky kotlů," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský.

Příjem žádostí začne 2. září a skončí buď vyčerpáním celkové dotace, nebo 31. října 2013. Žádosti se podávají na Krajském úřadu Středočeského kraje.

Pro tuto výzvu je alokováno celkem 40.000.000 Kč, a to 20.000.000 Kč z rozpočtu Středočeského kraje a 20.000.000 Kč z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR. Předmětem dotace je výměna stávajících ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové účinné nízkoemisní tepelné zdroje.

Ministerstvo životního prostředí již uzavřelo dohody na dotace na výměnu kotlů s Moravskoslezským a Ústeckým krajem. Do programu se mohou přihlásit také další kraje, pokud splní podmínku 50% spolufinancování celého programu. Ministerstvo životního prostředí jen na letošní rok vyčlenilo na dotace na výměnu kotlů celkem 100 milionů korun.

V Ústeckém kraji bylo vyčerpáno už 12,5 milionu korun z celkové alokace 20 milionů. V Moravskoslezském kraji pak lidé požádali zatím o 20 milionů z celkových šedesáti. V případě tohoto kraje se jedná již o čtvrtou výzvu na podávání dotací. Celkem si obyvatelé Moravskoslezského kraje mohli již požádat o 160 milionů korun.

Dokumenty pro 3. výzvu Společného programu

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů