Čtvrtek, 25. dubna 2024

Zářijová Priorita přibližuje budoucí operační program

Žadatelům o podporu přibližuje nastavení budoucího operačního programu zaměřeného na životní prostředí. Součástí obsahu Priority je i tabulka s nově navrženými prioritními osami včetně jejich specifikace.

Zářijová Priorita přibližuje budoucí operační program

"Úspěšnost operačního programu závisí na kvalitě nastavení implementačního systému a efektivnosti pracovních týmů ve vzájemné harmonii se strategickým řízením a vhodně nastavenými podporami," říká v aktuální Prioritě Vít Šumpela, vrchní ředitel sekce fondů EU Ministerstva životního prostředí.

Žadatelům o podporu zároveň přibližuje nastavení budoucího operačního programu zaměřeného na životní prostředí. Součástí obsahu Priority je i tabulka s nově navrženými prioritními osami včetně jejich specifikace.

Jakkoli v tuto chvíli nelze brát žádné číslo za konečné, Vít Šumpela odhaluje, s kolika penězi může příští operační program zaměřený na životní prostředí zhruba počítat.

Součástí Priority je i velká reportáž, v níž se píše o radosti zámeckého pána Jiřího Noska ze Svinař. Díky Operačnímu programu Životní prostředí má totiž jeho zámek zrevitalizovaný zámecký park. "Je to pro mě srdeční záležitost, moje vizitka. Když si sednu na lavičku a zadívám se do zeleně okolo sebe, je to nádhera. Když pak pořádáme nejrůznější akce, přijdou lidi a říkají mi, že sledují, jak se to v parku zlepšuje. Mám z toho radost a ta je vždycky větší, když je sdílená," vyznává se Jiří Nosek.

Priorita 9/2013

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů