Čtvrtek, 25. dubna 2024

Aktuálním tématem jsou modernizace objektů

Aktuálním tématem jsou modernizace objektů

Na aktuální téma rekonstrukce a revitalizace budov se letos zaměří také 24. ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 17. až 21. září 2013.

Souběžně s veletrhem FOR ARCH budou patřit prostory výstaviště PVA EXPO PRAHA rovněž veletrhům FOR THERM, FOR WOOD, BAZÉNY, SAUNY&SPA a FOR WASTE.

V rámci FOR THERMu, 4. veletrhu vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky, se mohou návštěvníci seznámit s aktuální nabídkou tepelných čerpadel. Veletrh FOR WOOD se letos významně zaměří na masivní dřevostavby, např. sruby, roubenky a vrstvené masivní dřevo. Motto 8. veletrhu nakládání s odpady, recyklace, čištění a ekologie FOR WASTE 2013 zní: "Recyklací k surovinám budoucnosti". Specializovaný veletrh Bazény, Sauny & SPA má co nabídnout nejen odborné veřejnosti, ale stále více přitahuje také zájemce o domácí wellness. Od loňského podzimu jsou v areálu v provozu nové výstavní haly. Výrazně se tak zvýší komfort pro návštěvníky i kvalita zázemí pro vystavující firmy.

"Za dobu své existence si FOR ARCH vybudoval silnou pozici, kdy reaguje na aktuální situaci na trhu a představuje moderní trendy ve stavebnictví. V současnosti pomalu končí životnost řady budov a zároveň jsou kladeny stále větší požadavky na snižování energetické náročnosti budov. FOR ARCH 2013 se proto bude věnovat velice žádaným rekonstrukcím, revitalizacím a modernizacím objektů. Toto téma je velmi aktuální i s ohledem na státní dotační programy, které jsou určené mj. na modernizaci staveb," představuje zaměření veletrhu František Přívětivý, ředitel obchodního týmu. Součástí doprovodného programu bude pak konference nazvaná "Rekonstrukce a revitalizace", na které se podílejí všichni hlavní odborní partneři akce: Státní fond životního prostředí ČR, Státní fond rozvoje bydlení, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

Zájemci na veletrhu např. zjistí, jak nejlépe postupovat při výměně plochých i šikmých střech, sedlových střech a zhotovení nadstavby. Uvítají rady, jak na rekonstrukci oken, dveří či opravu balkonů a lodžií. V souvislosti s rostoucími náklady na energie budou majitele nemovitostí jistě zajímat technologie pro zateplení budov. Získají zde také informace o státních dotacích na rekonstrukce. Podle ředitelky Státního fondu životního prostředí ČR Radky Bučilové bude jejich prezentace na veletrhu patřit dotačnímu programu Nová zelená úsporám.

Stavební veletrh FOR ARCH, který se vloni s účastí téměř 70 000 lidí podruhé stal jednou z nejnavštěvovanějších akcí svého druhu v ČR, každoročně přináší prezentace novinek z mnoha oborů spojených se stavebnictvím, své zastoupení na veletrhu mají přední výrobci, dodavatelé, řemeslníci, ale také investoři, developeři a zástupci dalších souvisejících oborů. Na výstavní ploše větší než 18 tisíc m2 nabízí FOR ARCH a souběžné stavební veletrhy kromě výstavních expozic také bohatý doprovodný program plný přednášek, workshopů, konferencí a soutěží.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů